Cauţiune de 10.000 de lei pentru arbitrul Aurelian Bogaciu

Avocaţii lui Aurelian Bogaciu au depus o cerere de eliberare pe cauţiune a arbitrului, iar Tribunalul Argeş a fixat, joi, valoarea cauţiunii, aceasta fiind de 10.000 de lei.

22 afișări
Imaginea articolului Cauţiune de 10.000 de lei pentru arbitrul Aurelian Bogaciu

Cauţiune de 10.000 de lei pentru arbitrul Aurelian Bogaciu (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Magistraţii au fixat cauţiunea la 10.000 de lei, iar după ce suma va fi achitată instanţa va stabili data la care va fi judecată cererea de eliberare pe cauţiune a arbitrului.

Tot joi, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat recursul făcut de procurori la decizia de marţi a Tribunalului Argeş, de a nu-i prelungi mandatul de arestare arbitrului Aurelian Bogaciu.

Decizia Curţii de Apel a rămas în pronunţare.

Tribunalul Argeş a decis, marţi, ca mandatul de arestare emis pe numele arbitrului Aurelian Bogaciu să nu fie prelungit, magistraţii respingând astfel propunerea procurorilor DNA în acest sens. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurorii DNA.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, sub acuzaţia de luare de mită.

Bogaciu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a primit suma de 5.000 de dolari de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa într-un meci disputat cu Universitatea Craiova.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici