Cauza probabilă a incidentului de la Spitalul de Copii din Timişoara: un aparat electric defect

Specialiştii au stabilit că incidentul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timişoara a fost provocat de un aparat electric de purificare a aerului care s-a stricat.

266 afișări
Imaginea articolului Cauza probabilă a incidentului de la Spitalul de Copii din Timişoara: un aparat electric defect

Cauza probabilă a incidentului de la Spitalul de Copii din Timişoara: un aparat electric defect

Potrivit ISU Timiş, o comisie formată din reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, împreună cu o echipă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, s-a deplasat la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timişoara pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopţii.

Concluzia este că fumul gros a fost provocat de un aparat defect.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunţat reprezentanţii ISU Timiş.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timişoara.

Fumul a fost observat după miezul nopţii la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunţat la 112, iar autorităţile au declanşat Planul Roşu de intervenţie. Potrivit autorităţilor, 42 de copii şi 41 de adulţi au fost evacuaţi. Cei mai mulţi dintre pacienţii evacuaţi au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La faţa locului au intervenit numeroşi pompieri, dar şi poliţişti şi jandarmi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spital,
fum,
aparat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici