Cazul de spionaj McLaren-Ferrari a fost închis

Autorităţile italiene au decis să închidă cazul de spionaj în care a fost implicate echipele de Formula 1 McLaren-Mercedes şi Ferrari, evitând astfel orice tip de acţiuni legale privind scandalul care a afectat Marele Circ în 2007.

23 afișări
Imaginea articolului Cazul de spionaj McLaren-Ferrari a fost închis

Cazul de spionaj McLaren-Ferrari a fost închis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, acuzaţiile împotriva lui Mike Coughlan, designer şef la McLaren, şi a inginerilor Paddy Lowe, Jonathan Neale şi Rob Taylor au fost retrase, după ce procurorii din Modena nu au reuşit să ajungă la un acord cu reprezentanţii celor implicaţi, informează As.

Totuşi, deşi nu au fost puşi sub acuzaţie pentru că au beneficiat de informaţii obţinute fraudulos de la echipa italiană Ferrari, Coughlan a fost amendat cu 180.000 de euro, în timp ce ceilalşi trei ingineri au fost amendaţi cu câte 150.000 de euro.

McLaren-Mercedes a anunţat că va plăti amenzile pentru Lowe, Neale şi Taylor, însă nu a menţionat nimic de Mike Coughlan.

Principala persoană implicată în acest caz, Nigel Stepney, concediat de Ferrari, unde era inginer şef, pentru că i-ar fi transmis informaţii lui Mike Coughlan, este în continuare sub anchetă în Italia pentru spionaj şi tentativă de sabotaj.

În 2007, echi McLaren a fost amendată de FIA cu 100 de milioane de dolari şi a fost privată de punctele din clasamentul mondial al constructorilor pentru că a beneficiat de informaţii obţinute fraudulos de la echipa italiană. Această sancţiune este urmare a descoperirii unui dosar de 780 de pagini care conţinea informaţii şi schiţe ale Ferrari în locuinţa lui Mike Coughlan. Echipa anglo-germană de Formula 1 a fost exclusă din campionatul 2007 al constructorilor de către FIA.

Citeşte şi

Oficiali ai echipei McLaren audiaţi în cadrul anchetei privind cazul de spionaj din F1

McLaren şi-a cerut scuze pentru implicarea în cazul de spionaj ce a vizat scuderia Ferrari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici