Cazul lui Boloni va fi analizat de Comisia de Control a federaţiei belgiene, la 26 martie

Cazul tehnicianului Ladislau Boloni, acuzat că s-a opus unui control antidoping asupra mai multor jucători de la Standard Liege, va fi analizat de Comisia de Control a Federaţiei Belgiene de Fotbal (URBSFA), în data de 26 martie, informează site-ul 7sur7.be.

17 afișări
Imaginea articolului Cazul lui Boloni va fi analizat de Comisia de Control a federaţiei belgiene, la 26 martie

Cazul lui Boloni va fi analizat de Comisia de Control a federaţiei belgiene, la 26 martie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Boloni, care a demisionat la 10 februarie de la Standard Liege, va ajunge în faţa comisiei forului belgian deoarece a bruscat şi ameninţat un medic însărcinat cu efectuarea controlului antidoping, la încheierea meciului cu La Gantoise, scor 1-2, din 21 noiembrie 2009.

Potrivit 7sur7.be, cazul lui Boloni nu va fi analizat de Tribunalul Antidoping Flamand deoarece, conform regulamentelor modificate recent, medicii, fizioterapeuţii şi antrenorii care încalcă procedurile antidoping sunt judecaţi de federaţia la care sunt afiliaţi. Astfel, guvernul flamand a transmis dosarul la URBSFA.

Şi Parchetul din Gand a fost sesizat în legătură cu acest caz.

Presa belgiană a notat, la începutul acestei săptămâni, că Boloni riscă închisoarea pentru încălcarea procedurii antidoping, după incidentul ce a avut loc la finalul meciului cu La Gantoise.

"Jucătorii Carcela, Felipe şi Cyriac urmau să fie testaţi antidoping. Însă când (medicul) Geert Bocqué a intrat în vestiar, în conformitate cu procedura, un Boloni furios l-a scos afară", a notat site-ul rtlinfo.be.

"Gesticulând puternic şi urlând, el mi-a dat de înţeles că trebuie să plec din vestiar. M-a prins de braţ, m-a împins în direcţia uşii şi mi-a spus: «Dacă nu ieşi, te lovesc»", a declarat Bocqué în cotidianul La Dernière-Heure.

Chiar dacă aceste controale antidoping au avut loc la puţin timp după incident, Comunitatea flamandă a decis să reclame cazul la Uniunea Belgiană şi Parchetul din Bruxelles. Potrivit unui decret flamand, Boloni riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi cinci ani şi o amendă cuprinsă între 200 şi 2.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici