Cazul Sîncrăian: Federaţia Internaţională de Haltere spune că nu a luat o decizie definitivă după ce anunţase la prânz că românul pierde bronzul de la Jocurile Olimpice

Federaţia Internaţională de Haltere, care a anunţat, joi la prânz, că halterofilul Gabriel Sîncrăian a încălcat normele antidoping la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi a fost descalificat, a revenit asupra comunicatului şi a precizat că nu a luat o decizie finală în privinţa sancţiunii.

1572 afișări
Imaginea articolului Cazul Sîncrăian: Federaţia Internaţională de Haltere spune că nu a luat o decizie definitivă după ce anunţase la prânz că românul pierde bronzul de la Jocurile Olimpice

Gabriel Sîncrăian

Într-un comunicat oficial, Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) precizează că Sîncrăian a fost depistat pozitiv cu substanţa testosteron, un agent anabolic interzis. Forul de conducere urmează să anunţe sancţiuni suplimentare care vizează participarea la competiţiile viitoare.

Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu la începutul acestei luni, după ce a picat un test antidoping în luna august. Sîncrăian (28 de ani) a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

"Conform regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viaţă. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a declarat recent Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi preşedintele interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Alături de Gabriel Sîncrăian, au mai fost descalificaţi alţi trei sportivi: Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia, la testosteron).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici