Cazul sportivei Alina Crăciun blocată în Italia: angajatul consular, concediat. De vină ar fi un animal de companie

  • MAE a anunţat aseară că angajatul consular din Italia a fost concediat printr-o dispoziţie a ministrului Bogdan Aurescu
  • Alina Crăciun şi partenerul acesteia ar fi refuzat zborul din 25 martie din cauza unui animal de companie
  • Angajatul MAE i-ar fi spus sportivei să-i scrie preşedintelui Klaus Iohannis
1094 afișări
Imaginea articolului Cazul sportivei Alina Crăciun blocată în Italia: angajatul consular, concediat. De vină ar fi un animal de companie

Alina Crăciun(captura TV Digi24)

Alina Crăciun este baschetbalistă în liga a doua italiană la Alma Patti iar clubul a forţat-o să revină în România pentru a nu-i plăti salariul. Aceasta este blocată de două luni în Italia şi nu a reuşit să obţină ajutor de la Consulatul Român.

„Cu privire la situaţia unui cetăţean român care se află în Republica Italiană, cu scopul de a desfăşura activităţi sportive de performanţă şi care s-a adresat Consulatului României la Catania, MAE face următoarele precizări: comportamentul manifestat de către funcţionarul consular şi modul în care acesta a gestionat dialogul cu cetăţeanul român sunt condamnabile, reprezintă o încălcare a normelor de conduită şi a principiilor care ghidează activitatea Corpului diplomatic şi consular al României şi nu sunt reprezentative pentru modul în care misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României gestionează solicitările de asistenţă primite din partea cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al MAE transmis luni.

Ministrului Bogdan Aurescu, a dat dispoziţie ca raportul de muncă al funcţionarului în cauză, angajat pe plan local al Consulatului României la Catania, să fie încheiat, în conformitate cu dispoziţiile art. 8.1 lit. c din Convenţia civilă de prestări servicii nr.70/30.01.2020.

Alina Crăciun este blocată în Italia cu partenerul acesteia din luna martie. MAE susţine că cei doi au refuzat zborul organizat în 25 martie din cauza unui animal de companie care nu era admis de compania aeriană.

Sportivei i se recomandase de către angajatul consular să apeleze la Klaus Iohannis. ”Nu mai sunaţi. Nu este obligat statul român să se ocupe. Puteţi să scrieţi preşedintelui Klaus Iohannis”.

„În plus, reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri pe lângă diverse companii de transport rutier pentru a sprijini repatrierea pe cale rutieră a persoanei în cauză şi a partenerului acesteia, oferindu-se ca posibilă soluţie repatrierea cu prima cursă terestră preconizată pentru începutul lunii iunie. Totodată, cetăţeanul român a fost informat despre posibilitatea organizării unui nou zbor către Bucureşti şi care ar urma să plece de la Roma în perioada următoare. MAE menţionează că, în cadrul dialogului cu oficiul consular, persoana în cauză a precizat de fiecare dată că nu poate călători cu orice companie aeriană deoarece se deplasează însoţită de un animal de companie, care nu este acceptat, de regulă, pe orice zbor”, se mai arată în comunicat. 

"Cei de la Consulatul României nu au venit cu nicio soluţie, ni s-a spus să nu mai sunăm pentru că ei ne au deja pe lista lor de aşteptare. Ni s-a spus să apelăm la domnul Iohannis, că poate face el ceva. Poate pune la dispoziţia noastră o aeronavă să ne aducă în ţară. Pe site-ul consulatului sunt numere de urgenţă pentru situaţia asta, cu COVID-19. Numerele acelea pentru mine, până în momentul de faţă, au fost degeaba pentru că am sunat şi nu am fost ajutată absolut deloc”, a declarat Alina Crăciun pentru Digi 24.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici