CCA a convocat şase arbitri tineri pentru discuţii privind sancţiunile disciplinare

Vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Dan Petrescu, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă, că va discuta cu şase dintre arbitri tineri români pentru a uniformiza sancţiunile disciplinare din timpul meciurilor.

40 afișări
Imaginea articolului CCA a convocat şase arbitri tineri pentru discuţii privind sancţiunile disciplinare

CCA a convocat şase arbitri tineri pentru discuţii privind sancţiunile disciplinare (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"La sancţiunile disciplinare nu reuşim să uniformizăm arbitrajul. Am convocat unii arbitrii la discuţii. Vrem să-i facem să înţeleagă că trebuie să fie mai aproape de fază. Sunt chemaţi pentru a clarifica nişte decizii ale lor la meciurile arbitrate şi a le îmbunătăţi deciziile, în special sancţiunile disciplinare. Sunt arbitri tineri care au nevoie de instruire. La fel şi cu asistenţii, când e vorba de sancţiuni disciplinare aceştia trebuie să se implice dacă poziţia le-a fost favorabilă", a spus Dan Petrescu.

Arbitrii care vor discuta cu Dan Petrescu sunt: Istvan Kovacs, Georgian Ionescu, Dragoş Istrate, Mugurel Drăgănescu, Marian Balaci şi Ionel Ivan.

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a menţionat că este mulţumit de prestaţia arbitrilor în etapa a X-a a Ligii I. "Comisia Centrală a Arbitrilor consideră că etapa a X-a a fost una bună spre foarte bună din punct de vedere al arbitrajului. Nu au fost arbitraje care să influenţeze rezultatul final. Au mai fost meciuri cu greşeli, mai ales din punct de vedere disciplinar. Încă mai avem de muncit privind uniformizarea arbitrajului", a spus Avram.

El a precizat că ştie zece arbitri care ar putea conduce partida dintre Dinamo şi Steaua, din etapa a XI-a a Ligii I.

Altfel, vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu, consideră că eliminarea atacantului stelist Pantelis Kapetanos din meciul cu Napoli a fost corectă iar dacă portarul Ciprian Tătăruşanu nu primea îngrijiri medicale atât de mult, gruparea "roş-albastră" ar fi câştigat partida. "Kapetanos degeaba se scuză. Legea spune clar, se sancţionează cu roşu un jucător care loveşte sau are intenţia să lovească. Eliminarea a fost corectă. În plus, eu cred că dacă jocul se relua rapid, Napoli nu egala. Nu suntem profesionişti nici la simulări", a concluzionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici