Ce a făcut Putin după ce Rusia a produs surpriza Campionatului Mondial şi a eliminat Spania

Vladimir Putin e un preşedinte fericit, în condiţiile în care turneul final din Rusia reprezintă un succes din punct de vedere al organizării, dar mai ales după ce naţionala a produs surpriza Campionatului Mondia eliminând Spania.

7649 afișări
Imaginea articolului Ce a făcut Putin după ce Rusia a produs surpriza Campionatului Mondial şi a eliminat Spania

Ce a făcut Putin după ce Rusia a produs surpriza Campionatului Mondial şi a eliminat Spania

Liderul de la Kremlin a fost atât de entuziasmat, duminică, 1 iulie, în ziua meciului, încât l-a sunat pe selecţionerul Stanislav Cherchesov de două ori.

Surpriza Cupei Mondiale a avut loc în optimile competiţiei, acolo unde Rusia pornea ca victimă sigură în faţa Spaniei. "Furia Roja" a "măcinat" în gol timp de 90 de minute, iar ruşii i-au adus pe iberici în ipostaza în care şi-au dorit: la loviturile de departajare. Acolo, Rusia s-a impus cu 4-3 la penalty-uri, după 1-1 în 120 de minute, eveniment care l-a determinat pe Putin să pună mâna pe telefon.

Un fragment al discuţiei dintre Putin şi Cherchesov a fost redat de un oficial al Kremlinului: "Precum toţi ruşii, Putin a privit tot meciul şi a susţinut naţionala. Înainte de meci, pe la prânz, preşedintele l-a sunat pe Cherchesov pentru a-i ura succes pentru meciul cu Spania. De asemenea, i-a spus că datorită lui echipa a ajuns în fazele eliminatorii şi că nimeni nu le poate lua din merite jucătorilor după victoria cu Spania. Putin l-a sunat pe Cherchesov şi după meci şi a felicitat întreaga echipă. Antrenorului i-a spus că lucrul care contează cel mai mult în sport este rezultatul. Kremlinul le-a urat succes staff-ului şi jucătorilor Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Dmitry Peskov, conform agenţiei TASS.

Sursa citată susţine că Putin nu va fi prezent nici la următoarele meciuri ale Rusiei, din cauza programului încărcat. Conducătorul Federaţiei Ruse a fost văzut doar la meciul de deschidere al CM, cel în care naţionala gazdă a învins Arabia Saudită cu 5-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici