Ce au în comun Cristiano Ronaldo şi Usain Bolt. Asemănările dintre cei doi pot fi motivul performanţei lor

Atacantul Cristiano Ronaldo are valori antropometrice similare cu cele ale sprinterului jamaican Usain Bolt, echilibrul existent între înălţime şi masa musculară fiind decisiv pentru forma portughezului, potrivit unui studiu realizat de către Institutul de Biomecanică din Valencia, informează As.

215 afișări
Imaginea articolului Ce au în comun Cristiano Ronaldo şi Usain Bolt. Asemănările dintre cei doi pot fi motivul performanţei lor

Ce au în comun Cristiano Ronaldo şi Usain Bolt. Asemănările dintre cei doi pot fi motivul performanţei lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit studiului realizat de Luis Garces, medic în cadrul institutului respectiv, pentru un film documentar ce a fost difuzat de postul de televiziune Sky Sports, graţie caracteristicilor pe care le împarte cu Usain Bolt, jucătorul formaţiei Real Madrid "reuşeşte un pas mai mare şi o mai mare viteză de mişcare cu membrele inferioare".

Studiul relevă că echilibrul existent între înălţime şi masa musculară îi permite lui Ronaldo să se evidenţieze în aspecte atât de diferite cum ar fi saltul, viteza şi puterea cu care loveşte balonul.

Usain Bolt este deţinătorul recordului mondial în proba de 100 metri, cu timpul de 9.58 secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici