CE de tenis de masă: Adrian Crişan aduce României prima medalie la tenis de masă la simplu masculin, după 52 de ani

Jucătorul Adrian Crişan, care s-a calificat sâmbătă în semifinale, la Campionatele Europene de la Herning (Danemarca), aduce prin această performanţă României prima medalie la tenis de masă în proba de simplu masculin, după 52 de ani.

266 afișări
Imaginea articolului CE de tenis de masă: Adrian Crişan aduce României prima medalie la tenis de masă la simplu masculin, după 52 de ani

Adrian Crişan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultima medalie câştigată de sportivii români în această probă datează din anul 1960, când Radu Negulescu a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de la Zagreb, informează frtenismasa.ro.

Jucătorul de tenis de masă Adrian Crişan s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele probei de simplu masculin din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă ce se desfăşoară la Herning (Danemarca). Crişan, cap de serie numărul 5, a acces în sferturi după ce adversarul său din optimi, germanul Patrick Baum, al 10-lea favorit, a fost descalificat, iar apoi s-a calificat în semifinale în urma victoriei, cu scorul de 4-0 (11-8, 11-5, 11-6, 11-5), din meciul cu portughezul Joao Monteiro, cap de serie numărul 19.

Adrian Crişan va juca în semifinale cu principalul favorit, germanul Timo Boll.

Crişan a reuşit această performanţă la aproape trei luni după ce, la Jocurile Olimpice de la Londra, a ajuns până în sferturile de finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici