Ce reuşită pentru motorsportul românesc! Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

Pilotul român Simone Tempestini, de şase ori campion naţional absolut, a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri după ce a încheiat pe locul 6 în etapa a şasea a sezonului, Rally di Roma Capitale.

229 afișări
Imaginea articolului Ce reuşită pentru motorsportul românesc! Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

Ce reuşită pentru motorsportul românesc! Tempestini a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

Născut în Italia, Tempestini reprezintă România în motorsport încă din 2016, an în care a ieşit campion mondial la juniori. Anul acesta, cu două runde înainte de final, este mare favorit să devină şi vicecampion european, de data aceasta la seniori.

Clujeanul l-a depăşit în clasamentul general al competiţiei continentale pe spaniolul Nil Solans, diferenţa dintre cei doi fiind de 9 puncte în favoarea lui Tempestini, care a strâns 79 de puncte. Lider rămâne un alt spaniol, Efren Llarena, al patrulea clasat în Italia.

Raliul din Capitala Italia, ţara sa natală, s-a dovedit unul dificil pentru Tempestini, care a trebuit să înfrunte nu doar peste 180 de kilometri de probe speciale, dar şi căldura, în timpul zilei, temperatura din maşina de concurs depăşind 70 de grade Celsius.

Echipajul tricolor, format din Tempestini şi Sergiu Itu, a avut o evoluţie constantă, iar în prima zi a fost inclusiv pe 3 la general. Totul s-a decis la secunde. Spre exemplu, diferenţa finală dintre români şi ocupanţii poziţiei a cincea a fost de numai 5 secunde după două zile de concurs şi peste 180 de kilometri parcurşi. Victoria de la Roma i-a revenit italianului Damiano de Tommaso.

„Suntem mulţumiţi de parcurs chiar dacă am avut parte de o căldură infernală. Am urcat pe locul 2 în clasament şi asta ne motivează şi mai tare pentru ultimele două etape pentru că vom face tot ce depinde de noi să ne menţinem şi să obţinem o performanţă frumoasă pentru România”, a spus Tempestini.

Următoarea etapă din competiţia europeană, penultima, va avea loc în perioada 27-28 august, la Barum, în Cehia. Până atunci, Tempestini şi Itu vor concura la Raliul Moldovei Bacău, în perioada 5-7 august, în încercarea de a reveni în fotoliul de lider în Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici