Cea de-a treia regată a Cupei McCann 2013 – Regatta BMW -Beneteau, Marina Limanu, Constanţa

Cea de-a treia regată a Cupei McCann 2013 – Regatta BMW -Beneteau, Marina Limanu, Constanţa, organizată de Life Harbour cu sprijinul mediatic al Ziarului Financiar, va avea loc în perioada 19-21 iulie în Marina Limanu, Constanţa.

317 afișări
Imaginea articolului Cea de-a treia regată a Cupei McCann 2013 – Regatta BMW -Beneteau, Marina Limanu, Constanţa

Cea de-a treia regată a Cupei McCann 2013 – Regatta BMW -Beneteau, Marina Limanu, Constanţa

Acest eveniment este parte a Cupei McCANN, competiţie cu cel mai mare grad de anvergură din România din acest an, organizată de Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din România, Black Sea Sailing, asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni  şi Life Harbour-NauticLife.

La linia de start sunt aşteptate cele mai titrate ambarcaţiuni cu vele, împărţite în două clase (A şi B) fiecare putând ajunge la un număr  de 10 paricipanţi / echipaj.

Programul Regatei BMW – Beneteau începe în seara zilei de vineri, 19 iulie, cu o procedură standard de înregistrare a participanţilor, urmată de o scurtă şedinţă tehnică. Cursele propriu-zise vor avea loc sâmbătă, 20 iulie 2013 şi duminică 21 iulie 2013, în zona litorală dintre Vama Veche şi Capul Tuzla. Traseele curselor vor fi spectaculoase, având lungimi cuprinse între 3 şi 30 de mile.

Seara de sâmbăta, 20 iulie va fi un prilej de socializare a participanţilor, dar şi de relaxare şi distracţie la  Sayling Party.  Evenimentul se desfăşoară în aer liber, în incinta Marinei LifeHarbour Limanu, şi va include un concert live de anvergură, susţinut de Corina, care va putea fi urmărit atât de pe mal cât şi direct de pe tachturi. În plus, concurenţii se vor putea bucura de un show de lumini, demonstraţie de coktail-uri, bufet suedez şi  multe alte surprize.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 21 iulie, de la ora 17:00,  unde primii trei clasaţi la fiecare din cele doua clase de concurs, race, respectiv cruise vor primii cupe, medalii, diplome şi premii in echipamente electronice de sailing.

Regatta BMW-Beneteau este desfăşurată sub sistem de rating ORC  şi se bucură în premieră de prezenţa lui Emilio Feliu Serra (Italia), Judecator Internaţional şi membru al RYA (Royal Yachting Association), cu o vastă experienţă acumulată în cadrul unor competiţii de top pe care le-a arbitrat începând cu anul 1991.

Cei care doresc să se înscrie în cadrul acestei regate, pot descărca documentele necesare pe site-ul oficial al Cupei McCann 2013 www.romaniacup.ro, secţiunea “Regulament”. Participanţii trebuie să completeze formularul de înscriere, dar si declaraţia pe proprie răspundere, care va fi semnată de către participant, vineri seara, înainte de cursă, după citirea instrucţiunilor de cursă. Înscrierea se face prin e-mail, concomitent la cele două adrese de e-mail office@lifeharbour.ro, respectiv office@nauticlife.ro, data limită fiind 19 iulie.

Cupa McCann – Erickson este competiţia cu cel mai mare grad de anvergură din România din acest an. Aceasta include 5 regate, desfăşurate în perimetrul Vama Veche şi Platformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis şi Marina LifeHarbour Limanu.

“Primele două regate au fost extrem de disputate. Participanţii au avut adevărate provocări atât în cursele inshore - unde a contat foarte mult coordonarea si îndemânarea echipajelor – cât şi în competiţiile mai lungi, de zeci de mile marine, unde ambarcaţiunile s-au confruntat  inclusiv cu vânt puternic şi valuri pe măsură. Lupta la ambele clase a fost extrem de strânsă, concurenţii încercând să îşi consolideze poziţiile în clasamentul general sau să recupereze din distanţa faţă de primii clasaţi. Promitem tuturor celor care se înscriu o atmosferă cel putin lafel de palpintanţă şi la această a treia regată, care va avea loc în perioada 19-21 iulie. Înscrierile se pot face concomitent la cele 2 adrese de mail office@lifeharbour.ro şi office@nauticlife.ro ” a declarat Octavean Pădeanu, General Manager Life Harbour.

Următoarele  2 regatte parte a Cupi McCANN vor avea loc în lunile august, respectiv septembrie, după cum urmează:

15.08 – 18.08 Regata Ziua Marinei - Constanta / Eforie / Mangalia - YCRR & NL

31.08 – 01.09 Regata Callatis - Mangalia / Eforie - BSS & Primaria Mangalia

LifeHarbour Limanu este cea mai mare marină privată din România, singura care oferă servicii integrate: vânzare şi inchiriere de ambarcaţiuni ale celor mai mari producători mondiali, servicii portuare şi de cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie în cadrul Romanian Yachting School – unica şcoala de yachting din România cu apartenenţă la o instituţie de învăţământ cu vastă experienţă în domeniul naval, „Colegiul Nautic Roman’’.Totodată, LifeHarbour este bază de plecare şi desfăşurare a unora dintre cele mai cunoscute regate desfăşurate la malul Marii Negre.

Clubul îşi propune revigorarea tradiţiilor marinăreşti şi dezvoltarea yachtingului de agrement şi sportiv, precum si apărarea drepturilor şi intereselor posesorilor de yachturi.

Prin organizarea de expediţii, croaziere, regate offshore şi compeţii, Yacht Club Regal Roman încearcă să fie cât mai aproape de membrii săi şi de societate contribuind la dezvoltarea activităţilor nautice în scop sportiv şi recreativ. Prin activitatea la nivel de copii, prin Campionii Naţionali pe care îi formează la aproape toate clasele, dar şi prin programele de protejare a mediului sau construcţie a logisticii in navigaţie, YCRR este un model de urmat.

În prezent numărul membrilor Yacht Club Regal Roman este în creştere, fiind grupaţi în mai multe categorii ( membri de onoare, asociaţi, simpatizanţi, cadeţi).Black Sea Sailing Association este asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni din România. Asociaţia are ca scop sprijinirea şi îmbunătăţirea navigaţiei sportive şi de agrement în România, precum şi salvarea şi protejarea mediului natural marin.

Asociaţia desfăşoară în permanenţă actvităţi şi programe de formare a viitorilor navigatori şi a echipajelor, atat pentru yachtingul de agrement, cât şi pentru cel sportiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici