Cehia: 25 de persoane inculpate într-un caz de meciuri trucate

Douăzeci şi cinci de persoane din fotbalul ceh, bănuite de implicare într-o afacere de meciuri trucate în diviziile inferioare, au fost inculpate, a anunţat, miercuri, poliţia Cehia, citată de AFP.

78 afișări
Imaginea articolului Cehia: 25 de persoane inculpate într-un caz de meciuri trucate

Cehia: 25 de persoane inculpate într-un caz de meciuri trucate (Imagine: Shutterstock)

"Cinci persoane au fost puse sub acuzare pentru oferire de mită, iar alte 20 pentru că au acceptat", a declarat Jaroslav Ibehej, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Cehia.

Suspiciunile vizează zece meciuri jucate în perioada mai - noiembrie 2013 în diferite divizii inferioare din Cehia.

Conducătorii de cluburi, ale căror nume nu au fost date publicităţii, au oferit bani arbitrilor pentru a ajuta propriile echipe.

Persoanele care au oferit mită riscă o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, în timp ce cei care au primit pot face şi patru ani de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici