Cel mai scump sărut. Preşedintele Federaţiei Spaniole va demisiona - presă

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, intenţionează să demisioneze vineri, după ce FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva sa în legătură cu sărutul său nesolicitat dat jucătoarei Jenni Hermoso în timpul festivităţilor de după victoria Spaniei la Cupa Mondială.

944 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump sărut. Preşedintele Federaţiei Spaniole va demisiona - presă

Cel mai scump sărut. Preşedintele Federaţiei Spaniole va demisiona - presă

Informaţia a fost făcută publică joi de postul de radio Cadena Ser.

Rubiales a fost criticat după ce a sărutat-o pe buze pe Hermoso în timp ce îi înmâna medaliile echipei, după ce Spania a învins Anglia cu 1-0, în finala de la Sydney, duminică.

Incidentul a stârnit indignare în interiorul şi în afara Spaniei, mulţi, inclusiv miniştrii guvernului, cerând demisia acestuia.

Presiunea a continuat să crească pe parcursul săptămânii, după ce FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Rubiales, iar Hermoso a declarat într-un comunicat că astfel de acte "nu ar trebui să rămână niciodată nepedepsite".

Liderii regionali ai RFEF au organizat joi o reuniune de criză la Madrid pentru a discuta despre viitorul lui Rubiales şi opţiunile pentru un potenţial succesor, a declarat o sursă pentru Reuters.

Favoriţii pentru a-i succeda lui Rubiales sunt Pedro Rocha, şeful federaţiei de fotbal din Extremadura, şi Pablo Lozano, şeful federaţiei din Andaluzia, a precizat sursa.

Rubiales, care a jucat pentru mai multe cluburi din ligile inferioare din Spania, şi-a încheiat cariera de jucător în 2009 la Hamilton Academical din Scoţia.

Un an mai târziu, el a fost numit preşedinte al Asociaţiei Fotbaliştilor Spanioli (AFE), funcţie pe care a deţinut-o până la anunţarea candidaturii sale pentru funcţia de conducere a RFEF, în 2017. El a fost ales în mai 2018.

El a promis să modernizeze structura, să crească cifra de afaceri şi să facă federaţia mai transparentă, după arestarea fostului preşedinte Angel Maria Villar pentru corupţie.

Cu toate acestea, mandatul lui Rubiales a fost plin de controverse, inclusiv decizia şocantă de a-l demite pe selecţionerul Spaniei, Julen Lopetegui, cu două zile înainte de meciul de deschidere a Cupei Mondiale din 2018 şi acuzaţiile de nereguli legate de o afacere de mai multe milioane de euro pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

De asemenea, a existat o revoltă în cadrul echipei feminine a Spaniei în septembrie anul trecut, când un grup mare de jucătoare a cerut demiterea antrenorului Jorge Vilda. RFEF l-a susţinut pe Vilda, iar acesta a eliminat din lotul pentru Cupa Mondială 12 dintre cele 15 jucătoare implicate în dispută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rubiales,
demisie,
spania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici