Celtic devine campioană a Scoţiei pentru a 53-a oară

Celtic Glasgow şi-a adjudecat al 53-lea titlu de campioană a Scoţiei, al 11-lea în ultimele 12 sezoane, cu patru meciuri înainte de final, duminică, după o victorie cu 2-0 în faţa lui Hearts.

142 afișări
Imaginea articolului Celtic devine campioană a Scoţiei pentru a 53-a oară

Celtic devine campioană a Scoţiei pentru a 53-a oară

Kyogo Furuhashi şi înlocuitorul Oh Hyeon-gyu au furnizat golurile care au dus-o pe Celtic la 95 de puncte în fruntea clasamentului Premiership, cu 13 puncte în faţa lui Rangers, după 31 de victorii în 34 de meciuri.

"Acest club cere succes. Trebuie să fii cea mai bună echipă pe parcursul a 38 de meciuri, iar cea mai bună echipă a câştigat campionatul. Sunt atât de fericit pentru toţi jucătorii, personalul şi fanii. Este o zi cu adevărat specială astăzi", a declarat căpitanul Callum McGregor pentru Sky Sports.

Celtic, care a câştigat Cupa Ligii scoţiene în februarie, poate face tripla naţională când va înfrunta Inverness Caledonian Thistle, din liga a doua, în Cupa Scoţiei, pe 3 iunie.

Niciun alt club în afară de Celtic şi Rangers nu a mai cucerit titlul de campion al Scoţiei de când Aberdeen a câştigat vechea Premier Division în 1985.

Tot duminică, Ianis Hagi a fost titular pentru a doua oară în acest sezon, în partida dintre Rangers şi Aberdeen, câştigată de echipa sa cu 1-0. Românul a fost înlocuit în minutul 66.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici