CEO-ul lui Shakhtior, pledoarie pentru ca Ucraina să ia locul Iranului la Cupa Mondială din Qatar

Directorul executiv al clubului Shakhtar Doneţk, Serghei Palkin, a îndemnat FIFA să interzică accesul Iranului la Cupa Mondială din 2022 şi să permită Ucrainei să îi ia locul la turneul final. Cei de la Shakhtior au emis chiar o declaraţie în acest sens.

362 afișări
Imaginea articolului CEO-ul lui Shakhtior, pledoarie pentru ca Ucraina să ia locul Iranului la Cupa Mondială din Qatar

CEO-ul lui Shakhtior, pledoarie pentru ca Ucraina să ia locul Iranului la Cupa Mondială din Qatar

Şeful cunoscutului club de fotbal din Ucraina a îndemnat ca Iranul să fie interzis de la Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc luna viitoare, din cauza presupusului sprijin militar al ţării pentru invazia rusă în Ucraina. Palkin a cerut, de asemenea, Ucrainei să înlocuiască Iranul în competiţia care va începe pe 20 noiembrie.

„Clubul de fotbal Shakhtar face apel la FIFA şi la întreaga comunitate internaţională să interzică imediat echipei naţionale a Iranului să joace la Cupa Mondială pentru participarea directă a ţării la atacurile teroriste asupra ucrainenilor", a spus el într-o declaraţie.

„Aceasta va fi o decizie corectă care ar trebui să atragă atenţia întregii lumi asupra unui regim care îşi ucide cei mai buni oameni şi ajută la uciderea ucrainenilor. Locul vacant ar trebui să fie ocupat de echipa naţională a Ucrainei, care a dovedit că este demnă de participarea la mondial. În condiţii inegale cu alte echipe naţionale în timpul meciurilor de baraj, au jucat cu inima. Această decizie este justificată din punct de vedere istoric şi sportiv".

FIFA a interzis Rusiei şi Belarusului să participe la competiţiile internaţionale în februarie, în urma invaziei din Ucraina, iar acum se află sub presiune în ceea ce priveşte participarea Iranului. Echipa lui Carlos Queiroz va înfrunta Anglia, Ţara Galilor şi Statele Unite în Grupa B, în timp ce Ucraina a ratat un loc în finală după ce a fost învinsă cu 1-0 de Ţara Galilor în barajul de la Cardiff.

În momentul de faţă, Iranul va juca primul meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale împotriva Angliei pe 21 noiembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici