Cercetări în cazul plângerii UDMR privind banner-ul şovin de la meciul Steaua-Ujpest

Parchetul Tribunalului Bucureşti a înregistrat plângerea penală a UDMR împotriva unor autori necunoscuţi care au afişat un banner şovin la meciul Steaua-Ujpest şi va începe cercetările prealabile în acest caz, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniela Bălaşa.

67 afișări
Imaginea articolului Cercetări în cazul plângerii UDMR privind banner-ul şovin de la meciul Steaua-Ujpest

Cercetări în cazul plângerii UDMR privind banner-ul şovin de la meciul Steaua-Ujpest (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti a precizat că a fost înregistrată o plângere a UDMR împotriva unor persoane necunoscute, acuzate de infracţiunea prevăzută la articolul 317 din Codul penal - instigare la discriminare.

În plângere, UDMR propune ca mijloc de probă imagini postate pe site-ul gazetei Prosport în care apar suporteri ai echipei Steaua care ţin un banner pe care scria, în maghiară, "Cât ţine femeia maghiară c.....l în ea? 9 luni!".

Potrivit articolului 317 din Codul penal, "instigarea la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că UDMR a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti o plângere penală împotriva autorilor necunoscuţi care au afişat "banner-ul şovin" de la meciul Steaua-Ujpest.

Marko Bela a precizat că plângerea Uniunii se referă la "propagandă naţionalist-şovină săvârşită sub formă de aţâţare la ură naţională".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici