Ceremonii de premiere anulate la Jocurile Olimpice de Tineret, din cauza descoperirii unei bombe din al doilea război mondial

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret de la Innsbruck, competiţie la care participă şi delegaţia României, au anunţat în urmă cu puţin timp că ceremoniile de premiere de joi seară au fost anulate, după descoperirea unei bombe din cel de-al doilea război mondial.

201 afișări
Imaginea articolului Ceremonii de premiere anulate la Jocurile Olimpice de Tineret, din cauza descoperirii unei bombe din al doilea război mondial

Ceremonii de premiere anulate la Jocurile Olimpice de Tineret, din cauza descoperirii unei bombe din al doilea război mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza descoperirii unui proiectil aerian din timpul celui de-al doilea război mondial, în timpul lucrărilor de la Bozner Plaza, din Innsbruck, toate ceremoniile de premiere a medaliaţilor au fost anulate şi reprogramate pentru vineri", au anunţat organizatorii JOT, într-un comunicat oficial.

Alte două evenimente, tradiţionale în fiecare seară la competiţia din Innsbruck - concertele trupelor Tanz Baby şi Kommando Elefant - au fost de asemenea anulate.

La JOT, România este reprezentată de o delegaţie formată din 22 de sportivi, care iau startul în nouă probe din cele 15 sporturi olimpice. La Innsbruck participă 1.059 de sportivi din peste 60 de ţări.

La Innsbruck se află şi atleta Alina Rotaru (18 ani), în calitate de Tânăr Ambasador al României la JOT. Pe lângă promovarea competiţiei, misiunea Alinei Rotaru - multiplă campioană naţională de juniori la săritura în lungime, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret (ediţia inaugurală de vară, Singapore 2010), şi tot cu argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (Tampere 2009) - va fi de a-i încuraja pe sportivi să se implice în programele culturale şi educaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici