Cererea de eliberare a lui Cornel Penescu a fost respinsă

Tribunalul Argeş a respins, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar a finanţatorului FC Argeş Cornel Penescu, iar apărătorii acestuia au introdus recurs, care va fi judecat la începutul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Piteşti.

19 afișări
Imaginea articolului Cererea de eliberare a lui Cornel Penescu a fost respinsă

Cornel Penescu şi Cristian Libertatu, aduşi la DNA Piteşti (Imagine: Mediafax Foto)

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cornel Penescu a fost respinsă ca nefondată.

Aceasta este cea de-a patra cerere de eliberare sub control judiciar depusă de Penescu, de la arestarea sa. Toate cererile de eliberare sub control judiciar depuse până acum de finanţatorul echipei FC Argeş şi o cerere de eliberare pe cauţiune au fost respinse de instanţă.

Procurorii DNA Piteşti i-au adus la cunoştinţă lui Cornel Penescu cele trei capete de acuzare din dosar, respectiv dare de mită, cumpărare de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional.

Valentin Pavelescu, unul dintre avocaţii lui Cornel Penescu a declarat că dosarul privind corupţia din fotbal are peste cinci mii de pagini şi că apărătorii celor nouă persoane inculpate în acest caz urmează să stabilească o strategia pentru următoarea perioadă.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul director al Inspectoratului pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Cristian Libertatu, arestaţi în dosarul corupţiei din fotbal, au fost aduşi, vineri dimineaţă, la DNA Piteşti, pentru noi audieri.

Cei doi au refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor, la intrarea la audieri.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de vineri vor mai fi audiate şi alte persoane cercetate în dosarul corupţiei din fotbal.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

În 23 aprilie, în dosarul corupţiei din fotbal au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, şi arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, sub acuzaţia de luare de mită.

Ulterior, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Mai apoi a fost eliberat Marcel Lică, după ce atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au decis să nu îi mai fie prelungit mandatul de arestare preventivă.

Ultima persoană arestată în acest dosar este arbitrul Aurelian Bogaciu, în cazul căruia magistraţii Tribunalului Argeş au decis ca mandatul de arestare preventivă să nu fie prelungit. Curtea de Apel Piteşti a respins apoi recursul făcut de procurori la această decizie, astfel că şi Bogaciu a fost pus în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici