Certificat medical FALS întocmit de medici fotbalistului Davide Astori, decedat în 2018

La aproximativ 15 luni de la moartea fotbalistului Davide Astori, apar noi informaţii referitoare la modul în care s-a produs tragedia.

2215 afișări
Imaginea articolului Certificat medical FALS întocmit de medici fotbalistului Davide Astori, decedat în 2018

Certificat medical FALS întocmit de medici fotbalistului Davide Astori, decedat în 2018

Căpitanul Fiorentinei a decedat pe 4 martie 2018, înaintea unui meci de campionat cu Udinese, la vârsta de 31 de ani. Medicii au declarat la acel moment că moartea fundaşului italian a fost cauzată de un infarct suferit în timpul somnului.

Cotidianul La Nazione a dezvăluit, duminică, faptul că Astori a primit un certificat din partea medicilor prin care i se permitea să joace fotbal, însă procurorii ar fi descoperit că acesta ar fi fost falsificat.

Ultimul medic care s-a ocupat de situaţia lui Astori a fost Giorgio Galanti, cel care s-a pensionat între timp. Sursa citată mai scrie că actul prin care Astori era declarat apt a fost realizat pe 19 aprilie 2019, la mai bine de un an după moartea fotbalistuui, în încercarea de a muşamaliza cazul.

Giorgi Galanti şi medicul Francesco Stagno din Cagliari, unde Astori a evoluat înainte de sosirea la Fiorentina, cei care au emis certificate prin care l-au declarat apt de joc pe apărător, fac obiectul unei anchete pentru omor prin imprudenţă.

Davide Astori a decedat pe 4 martie 2018, într-o cameră de hotel, înaintea unui joc de campionat contra celor de la Udinese. Acesta a evoluat de 14 ori pentru naţionala Italiei, reuşind să înscrie un gol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici