Cesiunea drepturilor TV pentru cele şase pachete de meciuri din Liga I se va face prin concurs de oferte

Cesiunea drepturilor de televizare a celor şase pachete de meciuri pe următoarele trei sezoane ale Ligii I se va face printr-un concurs de oferte care se va încheia la 27 iunie, ora 12.00, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

198 afișări
Imaginea articolului Cesiunea drepturilor TV pentru cele şase pachete de meciuri din Liga I se va face prin concurs de oferte

Cesiunea drepturilor TV pentru cele şase pachete de meciuri din Liga I se va face prin concurs de oferte (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În conformitate cu angajamentul luat împreună cu Consiliul Concurenţei, respectând legile ţării, se va face pentru cele şase pachete în bloc un concurs de ofertă. Preţul minim pentru care vor fi cesionate cele şase pachete este de 45 de milioane de euro plus TVA pe cele trei sezoane. Sau 15 milioane plus TVA pe primul sezon, urmând ca pe ceilalţi ani să se ceară bani mai mulţi. Criteriile care vor fi de aplicate pentru selecţia de ofertă şi atribuirea contractului vor fi preţul cel mai ridicat şi condiţiile contractuale cele mai avantajoase pentru LPF. Toată documentaţia pentru cererea de ofertă poate fi procurată din 22 iunie de la sediul LPF. Ofertele vor fi depuse la sediul LPF, termenul limită fiind 27 iunie, ora 12.00", a spus Dragomir.

Oficialul LPF susţine că grupările din Liga I nu vor "muri de foame" dacă cele şase pachete vor rămâne nevândute. "Cine are peste 45 de milioane de euro pentru cele şase pachete e binevenit. Luni, la ora 13.00, vom avea o nouă Adunare Generală în care ne vom spune toţi părerile. Dacă nu vor fi vândute, ce, murim de foame? Nu murim. Va fi cum va hotărî Adunarea Generală. În Liga I este nevoie de trei lucruri: bani, bani şi iarăşi bani. Restul nu contează", a explicat preşedintele Ligii.

Înfiinţarea unei televiuni a Ligii Profesioniste de Fotbal care să difuzeze meciurile din cele şase pachete este un proiect care a fost abandonat deocamdată, a afirmat Dragomir. "Nu se începe proiectul cu televiziunea Ligii, pentru că sunt mari probleme pe care nu vreau să le discut acum", a explicat el.

Anunţul pentru cererea de oferte a fost publicat, marţi, după Adunarea Generală Extraordinară, pe site-ul oficial al LPF. "Drepturile ce urmează a fi cesionate includ: dreptul de televiziune (audiovizual) de difuzare primară sau secundară, în direct sau înregistrat, prin reţele de televiziune proprii sau afiliate, prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare corespunzătoare meciurilor de fotbal, grupate în pachete distincte şi echilibrate, inclusiv prin internet şi telefonie mobilă precum şi dreptul de a realiza şi difuza rezumate", se menţionează pe site-ul citat.

La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţite în nouă pachete. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

RDS&RCS şi Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1, prima câştigând la al doilea pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (preţ de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Cel de-al doilea pachet a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, a fost de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional), la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, în urmă cu trei ani, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici