CHELSEA - STEAUA. Steaua a fost învinsă de Chelsea, scor 3-1, şi a ratat calificarea în sferturile Ligii Europa - FOTO

Echipa STEAUA Bucureşti a fost eliminată din Liga Europa, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1), de formaţia engleză CHELSEA Londra, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, în manşa secundă a optimilor de finală ale competiţiei.

23676 afișări
Imaginea articolului CHELSEA - STEAUA. Steaua a fost învinsă de Chelsea, scor 3-1, şi a ratat calificarea în sferturile Ligii Europa - FOTO

CHELSEA - STEAUA. Steaua a fost învinsă de Chelsea, scor 3-1, şi a ratat calificarea în sferturile Ligii Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru Chelsea au marcat Mata '34, Terry '58 şi Torres '71, golul Stelei fiind reuşit de Chiricheş '45+1.

Min. '34, 1-0: Ramires a pătruns pe centru, a pasat în interiorul careului către Mata, care a şutat de la circa 9 metri, iar mingea a lovit piciorul lui Tătăruşanu, apoi bara şi a intrat în poartă;

Min. '45+1, 1-1: Bourceanu a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Chiricheş a trimis mingea în poartă de la doi metri, după ce Cech a respins în faţă balonul şutat de Tănase.

Min. '58, 2-1: Mata a centrat de pe partea stângă, dintr-o lovitură liberă, iar Terry, nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap de la circa 8 metri;

Min. '71, 3-1: Torres, aflat în interiorul careului în unghi de 45 de grade, a înscris cu un şut plasat la colţul lung, după o pasă în diagonală a lui Mata şi o uşoară deviere cu călcâiul a lui Hazard.

În minutul 87, Torres a ratat o lovitură de la 11 metri, dictată de arbitrul Stephane Lannoy, după un fault comis de Bourceanu asupra lui Hazard.

Cartonaşe galbene: Obi Mikel '70, A. Cole '80 / Bourceanu '49, Râpă '58;

Componenţa echipelor:

Chelsea Londra: Cech - Azpilicueta, Terry, David Luiz, A. Cole - Ramires, Obi Mikel - Oscar, Mata (Moses '90), Hazard (Benayoun '90+3) - Fernando Torres. Antrenor: Rafael Benitez.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă (Adi Rocha '84), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Tatu '78) - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitri: Stephane Lannoy - Frederic Cano, Michael Annonier - Antony Gautier, Ruddy Buquet - Eric Dansault (toţi din Franţa).

În minutul 18, un suporter român a intrat pe teren purtând un tricou inscripţionat pe spate cu mesajul "Mititelu la puşcărie" şi pe faţă "Praetoria Craiova", numele unei facţiuni a galeriei Universităţii Craiova. El a fost scos din suprafaţa de joc de forţele de ordine.

La meciul de pe Stamford Bridge au asistat aproximativ 5.000 de fani români.

LIVE TEXT

Minutul 90: FINAL DE MECI. Steaua ratează calificarea în sferturile de finală ale Ligii Europa.

Minutul 88: Fernando Torres şutează în bară la executarea loviturei de la 11 metri.

Minutul 87: Penalti pentru Chelsea. Bourceanu îl faultează pe Hazard în careu.

Minutul 78: Ocazii pentru Chelsea: Oscar trimite pe lângă poartă, Torres şutează pe lângă buturi din cinci metri.

Minutul 71: Chelsea conduce cu scorul de 3-1 şi Steaua trebuie să marcheze din nou pentru a avea şansa de a merge mai departe. Marcatorul golului este Fernando Torres.

Minutul 66: Adi Popa este lovit cu cotul în cap de David Luiz.

Minutul 62: Cech respinge un şut puternic al lui Chipciu.

Minutul 60: Ocazii pentru Chelsea, Tătăruşanu îşi salvează echipa.

Minutul 58: GOL CHELSEA. John Terry marchează cu capul, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă.

Minutul 55: Ratare Steaua. Tănase combină cu Chipciu, pasează către Bourceanu, dar şutul acestuia este slab.

Minutul 50: Bourceanu primeşte primul cartonaş galben al partidei. Jucătorul Stelei a reuşit să oprească un contraatac al englezilor.

Minutul 46: A început repriza a doua.

MINUTUL 45: PAUZĂ

Minutul 45: GOL STEAUA!!! Chiricheş reuşeşte să trimită în poartă la o fază aglomerată în careul echipei Chelsea.

Minutul 44: Adi Popa s-a apropiat la doi metri de poarta englezilor, dar pierde mingea, fiind corner pentru Steaua.

Minutul 41: Tătăruşanu îşi salvează echipa, respingând un şut puternic al lui Hazard.

Minutul 40: Englezii au preluat controlul meciului şi atacă poarta steliştilor.

Minutul 34: GOL CHELSEA. Pintilii pierde mingea la mijlocul terenului, atac fulgerător al englezilor, iar Mata reuşeşte să-l învingă pe Tătăruşanu.

Minutul 31: Deşi joacă pe teren propriu, englezii aud fluierături atunci când sunt în atac. Fanii Stelei sunt mult mai zgomotoşi decât suporterii londonezi.

Minutul 23: Chelsea atacă poarta steliştilor. Tătăruşanu respinge un şut al lui Mikel.

Minutul 20: Primul corner pentru Steaua, dar fără pericol pentru poarta echipei engleze. Tănase şutează puternic, Cech respinge.

Minutul 19: Steaua a prins curaj şi joacă în jumătatea englezilor.

Minutul 17: Bourceanu şutează de la aproximativ 25 de metri la colţul lung, dar balonul trece pe lângă buturi.

Minutul 13: OCAZIE IMENSĂ PENTRU STEAUA! Rusescu primeşte mingea la aproximativ 18 metri, este singur în faţa porţii, dar şutul lui este respins de portarul Peter Cech.

Minutul 11: Chelsea este mult mai prezentă în joc. Steliştii se apără, dar englezii nu reuşesc să trimită spre poartă.

Minutul 6: Aglomeraţie în careul stelist. Torres primeşte în careu, Szukala respinge, dar nu convingator. Pintilii rezolvă faza.

Minutul 4: Mata incearca centrarea, dar mingea trece pe langa poarta lui Tătăruşanu.

Minutul 1: A început partida! Steaua atacă de la stânga la dreapta.

ECHIPELE DE START

Chelsea Londra: Cech - Azpilicueta, David Luiz, Terry, A. Cole - Ramires, Obi Mikel - Hazard, Mata, Oscar - Fernando Torres. Antrenor: Rafael Benitez.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Tănase - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, în conferinţa de presă susţinută la Londra, că elevii săi nu trebuie să-i lase pe cei de la Chelsea să-şi impună jocul şi a precizat că îşi doreşte victoria pe Stamford Bridge.

"Este un meci important pentru toată lumea, nu numai pentru mine. Este important pentru noi ca echipă să ne calificăm şi pentru tot fotbalul românesc. Am exersat şi penaltiurile, vom vedea unde se va ajunge mâine seară. Vom încerca să câştigăm, dar va fi un meci dificil. Suntem o echipă care joacă fotbal, ne place să conducem meciul. Asta vom încerca să facem şi mâine seară. Nu încercăm să ne facem jocul după adversar, încercăm să dominăm şi să avem posesie. Nu vom lăsa adversarul să joace, vom încerca să câştigăm. Avem jucători de valoare, dar mă intereserază ca echipa să evolueze bine. Fotbaliştii joacă fiecare meci pentru club, pentru ei, pentru viitorul lor", a spus Reghecampf.

Steaua a învins, la 7 martie, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, echipa engleză Chelsea Londra, într-un meci din prima manşă a optimilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici