Chirilă: Am avut nişte jucători care au fost eroi, dar atât am putut. Am murit frumos. Vom câştiga la TAS

Tehnicianul echipei Concordia Chiajna, Ionuţ Chirilă, a declarat sâmbătă seară, după barajul cu Rapid, pierdut cu scorul de 1-2, că elevii săi au făcut o primă repriză "formidabilă", unii dintre ei fiind "eroi", dar atât au putut, şi a subliniat gruparea din Chiajna va avea câştig de cauză la TAS.

205 afișări
Imaginea articolului Chirilă: Am avut nişte jucători care au fost eroi, dar atât am putut. Am murit frumos. Vom câştiga la TAS

Ionuţ Chirilă (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

"A fost un joc important pentru noi, în care am acumulat foarte multă experienţă. Am făcut o primă repriză formidabilă, în care am jucat ca o echipă mare. În prima repriză Rapid a existat foarte puţin. În a doua repriză am căzut fizic, iar după ce Neagu şi Rusu au ieşit am intrat în jocul lor. Am avut nişte jucători care au fost eroi, dar atât am putut. Am murit frumos. Zaharia a avut minge de 2-0 şi să încheie meciul, dar se întâmplă... Nu sunt supărat pe el. Am fost la câteva minute de un rezultat extrem de important. Experienţa Rapidului şi-a spus cuvântul. Acest meci l-am pierdut noi. Dacă această echipă va reuşi să joace 90 de minute va fi o echipă frumoasă şi vă promit că Chiajna va avea un cuvânt de spus într-un an. Mi-aş dori să rămânem în Liga I, pentru că avem jucători de perspectivă, care se vor transforma în certitudini. Din punct de vedere al regulamentului vom câştiga la TAS", a spus Chirilă.

Ionuţ Chirilă a menţionat că echipa Rapid nu a avut resurse mai mari, dar a avut un public "formidabil" care a motivat-o.

Formaţia Rapid a învins, sâmbătă seară, pe stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I, în care au fost eliminaţi cinci jucători (Voicu '111, Oros '120, Dică '120 de la Rapid şi Savin '99, Cobrea '120 de la Concordia).

Golurile au fost marcate de Al. Coman '83 şi Ioniţă '91 pentru Rapid, respectiv Florea '32 pentru Concordia.

Vineri, într-o conferinţă de presă, tehnicianul Ionuţ Chirilă declara că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Rapid a completat, prin victoria de sâmbătă, tabloul de 18 formaţii din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici