Chiuariu: Nu am schimbat niciun procuror, ci am pus în discuţia CSM activitatea unui procuror şef-2

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, miercuri, că nu a schimbat niciun procuror, ci a pus în discuţia Consiliului Superior al Magistraturii activitatea unei secţii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respingând acuzaţiile de comandă politică în cazul lui Doru Ţuluş.

1 afișare

"Am cerut public tuturor procurorilor care au dosare de corupţie în lucru să le finalizeze şi să le trimită în instanţă", a spus, la emisiunea 100% de la Realitatae TV,Tudor Chiuariu.

Chiuariu a apreciat că eficienţa unui procuror stă în numărul de condamnări definitive ale instanţelor, obţinute în dosarele instrumentate de anchetator. Pentru aceasta, Chiuariu a susţinut că probele din dosare trebuie să fie temeinice, pentru a se ajunge la sentinţe. "Dacă dosarele nu vor fi bine instrumentte, nu vom avea condamnări", a afirmat ministrul Chiuariu.

Tudor Chiuariu a respins acuzaţiile potrivit căreia ar fi fost o gafă demersul său prin cererea adresată CSM de revocare din funcţia de şef de secţie al DNA a procurorului Doru Ţuluş.

"Nu există o comandă politică.O sa vă convingeţi în timp că nu există comandă politică în justiţie. Nu ştiu cât de importante sunt persoanele la care vă referiţi şi ce date aveau, dar în mandatul meu nu vorexista comenzi politice în justiţie şi timpul o va dovedi", a răspuns ministrul Justiţiei la o întrebare privind interferenţele politice în dosarele procurorilor.

Totodată, Chiuariu a susţinut că este "mai uşor a se arunca în partea cealaltă" vina, cum că este o ingerinţă sau o schimbare politică.

"Sunt deficienţe de management la DNA. Pe toate secţiile nu există niciun dosar de mare corupţie trimis în judecată", a spus ministrul Justiţie.

Acesta a citit dintr-un raport al activităţii DNA, transmis Uniunii Europene, mai multe dosare finalizate cu achitare sau pedepse cu suspendare, printre care un general de armată condamnat la trei ani cu suspendare şi alţi trei generali care au primitpedepse similare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici