Chivu: M-am retras de la naţională pentru că fizic nu mai puteam. E mai bine să-i laşi pe ceilalţi mai tineri

Fundaşul echipei Internazionale Milano Cristian Chivu a declarat, marţi, la Ambasada Italiei, unde a participat la lansarea cărţii "Un vis de fericire - cooperarea socială italiană în România", că s-a retras de la prima reprezentativă deoarece nu mai putea din punct de vedere fizic.

227 afișări
Imaginea articolului Chivu: M-am retras de la naţională pentru că fizic nu mai puteam. E mai bine să-i laşi pe ceilalţi mai tineri

Chivu: M-am retras de la naţională pentru că fizic nu mai puteam. E mai bine să-i laşi pe ceilalţi mai tineri (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Urmăresc toate meciurile naţionalei, nu înseamnă că nu mă mai interesează. M-am retras de la naţională pentru că fizic nu mai puteam. Mi-e greu pentru că am trecut prin atâtea operaţii şi accidentări, aia de la cap a fost una majoră, şi pentru că am o vârstă la care simt că nu mai pot să ajut aşa cum o făceam acum câţiva ani. Simt că nu mai pot da tot ce vreau eu şi e mai bine să-i laşi pe ceilalţi mai tineri. S-au adus cei mai buni jucători, se încearcă să se clădească un nucleu pe care să se bazeze la preliminariile Cupei Mondiale. Toţi ne dorim calificarea", a spus Chivu.

Întrebat dacă va mai juca vreodată la echipa naţională, Chivu a răspuns: "Mă veţi mai vedea jucând fotbal încă 2-3 ani la nivel de echipe de club".

Întrebat dacă va pleca în această vară de la Internazionale Milano, fundaşul român a afirmat: "Sunt jucătorul Interului deocamdată, nu ştiu de ce mă întrebaţi lucrurile astea".

Cristian Chivu a declarat că va ţine cu Italia şi Olanda la turneul final al Campionatului European. "O să mă uit la meciurile Italiei şi Olandei pentru că am prieteni acolo şi le ţin pumnii. Mi-aş dori ca una dintre aceste echipe să câştige", a precizat Chivu.

Cristian Chivu a fost prezent, marţi, la Ambasada Italiei, la lansarea cărţii "Un vis de fericire - cooperarea socială italiană în România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici