Chivu: Mutu este urmaşul lui Hagi, nu eu

Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, a declarat că fotbalistul român care poate fi considerat urmaşul fostului mare internaţional Gheorghe Hagi este coechipierul său din prima reprezentativă, Adrian Mutu, care evoluează la AC Fiorentina.

19 afișări
Imaginea articolului Chivu: Mutu este urmaşul lui Hagi, nu eu

Chivu: Mutu este urmaşul lui Hagi, nu eu

Chivu a acordat un interviu publicaţiei elveţiene Blick şi, întrebat fiind dacă se poate considera urmaşul lui Hagi, după ce gruparea Real Madrid a fost pregătită să plătească pentru el 18 milioane de euro în vară, internaţionalul român a răspuns: "Nu, asta i se potriveşte mai degrabă lui Adrian Mutu. El înscrie şi face diferenţa. El poate să decidă un meci de unul singur. Este cu adevărat bun. Veţi vedea asta la Campionatul European".

Cristian Chivu consideră că generaţia din care face parte la naţionala României este una cu potenţial. "Avem o echipă tânără, cu mult potenţial tehnic. Păcat că am ratat participarea la ultimele competiţii mari. Era timpul să ne calificăm. Avem o misiune foarte, foarte grea. La prima vedere poate chiar imposibilă. Şansele noatre sunt reduse, dar în primul rând ne bucurăm că vom fi acolo şi apoi vom mai vedea. Cunoaştem Olanda din ultimele campanii de calificare, despre Italia şi Franţa nu trebuie să spunem prea mult. Meciurile nu sunt, însă, dinainte jucate, şi vrem să ajungem cât mai departe posibil", a punctat Chivu.

În amplul interviu acordat cotidianului elveţian, Chivu a vorbit şi despre România şi viaţa din ţară. "România este o ţară frumoasă. Poate nu la fel de bogată ca altele. În mintea oamenilor a mai rămas ceva din mentalitatea comunistă, care se transmite din generaţie în generaţie. Nu aş putea spune ce s-a schimbat în ţară faţă de perioada dinainte de 1989, pentru că sunt prea puţin timp acolo. Locuiesc în străinătate dinainte de a împlini 20 de ani. Merg în România pentru câteva zile în vacanţele de vară şi de iarnă. Din păcate mulţi oameni continuă să nu aibă slujbe. Nu pentru că nu ar dori să muncească, ci din cauză că există puţine locuri de muncă. Totuşi văd câţiva paşi înainte. Chiar în sport. Apar mereu mai mulţi investitori. De departe este greu să schimbi ceva. Noi, fotbaliştii, putem contribui obţinând calificări cu echipa naţională la turneele importante şi aducând astfel bani pe care federaţia să-i investească pentru formarea juniorilor".

Căpitanul reprezentativei României a precizat că unul dintre principiile după care se ghidează în viaţă este acela că "un zâmbet face totul să meargă mai bine". "Este mai uşor să treci prin viaţă când oamenii îşi zâmbesc. Nu îmi plac oamenii care stau mereu supăraţi. Un zâmbet face totul să meargă mai bine şi aproape întotdeauna zâmbetul se întoarce la tine. Am învăţat asta de la mama mea. Este un om cu o inimă foarte caldă", a povestit Chivu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici