Chris Froome vrea ca cicliştii care se dopează să fie excluşi pe viaţă din sport

Rutierul britanic Chris Froome, câştigătorul ediţiei 2013 a Turului Franţei, a declarat pentru Mail on Sunday că pedepsele pentru sportivii care încalcă regulamentul antidoping ar trebui să fie mai dure şi că i-ar plăcea să îi vadă excluşi pe viaţă pe cei care se dopează.

145 afișări
Imaginea articolului Chris Froome vrea ca cicliştii care se dopează să fie excluşi pe viaţă din sport

Chris Froome (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Categoric sunt de părere că sunt necesare pedepse mai dure pentru cei care încalcă regulile. Nu sunt convins că ar trebui să li se mai permită să revină în sport. Poate aş introduce interdicţii pe viaţă pentru cei care au recurs la EPO sau la pungi cu sânge, sau în cazurile clare de trişare. Dacă acum apar noi cazuri, mi-ar plăcea să îi văd pe respectivii afară din sport", a spus Froome.

Chris Froome a precizat că Turul Franţei este o competiţie "în care poţi să crezi şi o cursă care poate fi câştigată curat". "Am încredere în procedurile de testare. Deja în acest an au fost câteva testări pozitive, ceea ce arată că aceşti tipi care se dopează nu mai scapă fără să fie descoperiţi", a adăugat sportivul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici