Ciclism: 28 de persoane, între care şi Damiano Cunego, trimise în judecată pentru un caz de dopaj

Douăzeci şi opt de persoane - sportivi, conducători şi medici - între care şi rutierul Damiano Cunego, au fost trimise în judecată în cadrul anchetei pentru dopaj privind echipa Lampre, a anunţat, vineri, Parchetul din Padova.

80 afișări
Imaginea articolului Ciclism: 28 de persoane, între care şi Damiano Cunego, trimise în judecată pentru un caz de dopaj

Rutierul Damiano Cunego (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe lângă Cunego, aflat la Turul Franţei, vor fi convocaţi şi Alessandro Ballan (fost campion mondial în 2008), responsabilii echipei, Giuseppe Saronni, Fabrizio Bontempi şi Maurizio Piovani, dar şi medicul Vittorio Nigrelli, prezentat ca fiind "creierul" operaţiunii de dopaj.

Prima audiere va avea loc la 10 decembrie.

În schimb, fostul rutier profesionist Stefano Tomei nu va fi trimis în judecată. Un al rutier, Emanuele Bindi, a încheiat un acord cu justiţia, urmând să-şi recunoască vina şi să accepte un verdict de un an de închisoare şi o amendă de 1400 de euro.

Lampre-Merida a anunţat, într-un comunicat, că a aflat de decizia judecătorului şi şi-a reafirmat încredere în membrii echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici