Cinci jucătoare de fotbal din Coreea de Nord, suspendate pentru dopaj

Cinci jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la Cupa Mondială de fotbal feminin din Germania, au fost suspendate pentru perioade cuprinse între 14 şi 18 luni.

76 afișări
Imaginea articolului Cinci jucătoare de fotbal din Coreea de Nord, suspendate pentru dopaj

Cinci jucătoare de fotbal din Coreea de Nord, suspendate pentru dopaj (Imagine: Mediafax Foto)

"Pok Sim-jong, Myong Hui-hong, Un Byol-ho şi Un Hyang-ri au fost suspendate 18 luni, iar Jong Sun-song pentru 14 luni", se arată într-un comunicat al FIFA.

Cele cinci jucătoare au fost depistate pozitiv cu un steroid anabolizant conţinut, conform medicului lor, "într-un remediu chinezesc" pe bază de mosc.

Medicul a fosts suspendat şase ani de federaţia nord-coreeană şi amendat cu 400.000 de dolari.

Coreea de Nord nu va putea participa la următoarea ediţie a Cupei Mondiale, nici la preliminarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici