Cine este pe cale să devină noul proprietar al echipei de fotbal Chelsea Londra, campioana Europei

Todd Boehly ar putea deveni în curând noul proprietar al lui Chelsea, după ce s-a aflat că consorţiul său va fi ales ca ofertant „preferat" de către Raine, banca din New York care supervizează procesul de vânzare de la actualul proprietar, Roman Abramovici.

1306 afișări
Imaginea articolului Cine este pe cale să devină noul proprietar al echipei de fotbal Chelsea Londra, campioana Europei

Cine este pe cale să devină noul proprietar al echipei de fotbal Chelsea Londra, campioana Europei

Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, conduce grupul din care face parte şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss, dar oferta lor de preluare a părut pentru scurt timp în dificultate vineri după-amiază, când magnatul britanic al petrochimiei Sir Jim Ratcliffe a făcut brusc o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline.

Cu toate acestea, în doar câteva ore s-a raportat că Boehly şi susţinătorii săi sunt pe cale să finalizeze o preluare în valoare estimată de 3,5 miliarde de lire sterline.

Boehly, care a făcut avere în domeniul financiar înainte de a se ramifica în domeniul imobiliar, tehnologic şi alimentar, aşteaptă încă o confirmare oficială din partea lui Raine, dar va fi în curând în etapele finale. Se crede că două grupuri de ofertanţi rivali, conduse de Sir Martin Broughton şi Stephen Pagliuca, au fost deja informate că nu au obţinut statutul de ofertant preferat.

Este posibil ca Ratcliffe să fi ajuns pur şi simplu prea târziu, încercarea sa părând să ocolească termenele şi intervalele de timp anterioare care guvernează procesul general stabilit de Raine.

Daily Telegraph a relatat că sursele sale sunt încrezătoare că Chelsea intenţionează să avanseze oferta de preluare a lui Boehly pentru a fi aprobată de guvernul britanic, înainte de obţinerea unei licenţe de vânzare.

Daily Mail susţine, în plus, că Boehly va avea la dispoziţie o perioadă estimată de cinci - şapte zile pentru a „ratifica un acord de exclusivitate", asigurând în esenţă grupului său dreptul de a continua cu preluarea completă. Cu toate acestea, dacă acest acord nu va fi încheiat înainte de termenul limită, oferta lui Ratcliffe ar putea fi repusă pe tapet.

Roman Abramovici a cumpărat Chelsea în vara anului 2003, dar vinde clubul pe fondul unor sancţiuni severe din partea guvernului britanic legate de invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici