Cine o poate opri pe Ash Barty la Australian Open? Australianca e în finală la Melbourne

Jucătoarea numărul 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, s-a calificat joi în finala turneului de Grand Slam de la Melbourne. Ea a trecut în semifinală de sportiva americană Madison Keys (51 WTA), cu scorul categoric de 6-1, 6-3. Barty e prima localnică ce se califică în finală, după 42 de ani.

437 afișări
Imaginea articolului Cine o poate opri pe Ash Barty la Australian Open? Australianca e în finală la Melbourne

Cine o poate opri pe Ash Barty la Australian Open? Australianca e în finală la Melbourne

Liderul mondial a avut nevoie de doar 64 minute, pentru a se califica în a treia finală de Grand Slam a carierei, prima la Australian Open, unde nu a mai fost prezentă o sportivă locală, de 42 de ani. Chris O'Neil, în 1978, a fost ultima, care a şi câştigat Australian Open.

Barty nu a pierdut nici un set la Melbourne, cedând în total doar 21 de game-uri în cele 6 meciuri jucate pe teren propriu.

Ea a dominat atât de categoric în toate meciurile sale, încât specialiştii sunt de părere că este aproape imposibil ca ea să fie oprită de la câştigarea turneului.

Ashleigh Barty a fost de departe cea mai bună jucătoare de la Melbourne până acum şi a continuat să domine şi în faţa lui Madison Keys. Americanca a jucat şi ea un tenis superb, dar împotriva lui Barty nu a avut nicio şansă. Oarecum previzibil, ea a intrat în meci cu ceva nervi şi asta s-a văzut. Barty a fost destul de calmă şi a jucat şi servit bine.

Americanca şi-a sporit agresivitatea după ce şi-a pierdut serviciul, în primul set, dar nu a reuşit mare lucru. Ea a reuşit doar 3 lovituri câştigătoare, având 13 erori, ceea ce a fost suficient pentru a pierde primul set cu 1-6.

Ea a jucat puţin mai bine în setul al doilea, dar majoritatea reuşitelor pe care le-a făcut au venit după ce Barty şi-a pierdut puţin din concentrare. Keys a forţat chiar şi mingi de break, dar Barty a reuşit să reziste şi să le salveze.

După ce a trecut de acest început de set mai lent, Barty a preluat rapid controlul meciului cu o abordare mai agresivă, decât în primul act. Ea a avut mai multe lovituri câştigătoare şi a preluat conducerea cu 4-2.

Keys a înregistrat şi ea performanţe mai bune, cu 5 winners şi doar 9 erori, dar tot nu a fost suficient. Barty a rezistat şi s-a impus cu 6-1, 6-3, în doar 64 de minute de joc.

Barty va juca în finală cu câştigătoarea celeilalte semifinale, dintre favorita numărul 2, poloneza Iga Swiatek, şi americanca Danielle Rose Collins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici