CIO a reţinut luptele pe "lista scurtă" pentru sporturile din programul JO începând din 2020

Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a reţinut, miercuri, luptele, baseball/softball şi squash-ul pe "lista scurtă" a sporturilor candidate pentru introducerea în programul Jocurilor Olimpice de vară începând din 2020, a anunţat purtătorul de cuvânt al comitetului, Mark Adams.

130 afișări
Imaginea articolului CIO a reţinut luptele pe "lista scurtă" pentru sporturile din programul JO începând din 2020

CIO a reţinut luptele pe "lista scurtă" pentru sporturile din programul JO începând din 2020 (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax foto)

AFP notează că aceste trei sporturi vor fi propuse sesiunii CIO de la Buenos Aires din 8 septembrie, care va alege un singur sport pentru programul olimpic începând din 2020.

Pentru a permite renovarea programului olimpic, comisia executivă a decis, în februarie, spre surpriza generală, să scoată luptele de la JO, începând din 2020.

Apărătorii acestui sport au fost nevoiţi să depună candidatura pentru reintroducerea în program, celelalte sporturi candidate fiind: squash, baseball/softball, escaladă, karate, wushu, wakeboarding (un sport nautic) şi roller sports.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici