CIO va discuta o posibilă oprire a traseului mondial al flăcării olimpice pentru JO-2008

Comitetul Intrenaţional Olimpic ar putea decide, în această săptămână, oprirea traseului mondial al flăcării olimpice pentru JO de la Beijing, ca urmare a incidentelor de la Londra şi Paris, a declarat, marţi, vicepreşedintele CIO, Gunilla Lindberg.

10 afișări
Imaginea articolului CIO va discuta o posibilă oprire a traseului mondial al flăcării olimpice pentru JO-2008

CIO va discuta o posibilă oprire a traseului mondial al flăcării olimpice pentru JO-2008 (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt sigură că acest subiect va fi discutat. Cred că trebuie să analizăm problema în ansamblu", a precizat Lindberg.

Subiectul va fi abordat în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al CIO, care va începe, miercuri, la Beijing.

Un alt oficial CIO declarase, tot marţi, că forul olimpic va lua în discuţie renunţarea, pe viitor, la traseul mondial al flăcării olimpice, în favoarea unei ştafete interne, în ţara organizatoare a competiţiei. Membrul CIO Kevan Gosper adăugase însă că deocamdată nu există niciun indiciu privind o posibilă anulare a traseului mondial al flăcării olimpice pentru JO de la Beijing. "Cred că periplul flăcării olimpice va continua, dar există posibilitatea ca traseul să sufere ajustări", a afirmase Gosper.

Flacăra olimpică ar trebui să ajungă, miercuri, la San Francisco, unde militanţi protibetani au escaladat, luni, Golden Gate, pentru a arbora bannere pro Tibet. De teama unor eventuale manifestaţii, traseul flăcării în metropola californiană a fost deja scurtat, iar autorităţile pregătesc măsuri de securitate inedite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici