Ciocnirea a două legende în FINALA de la Wimbledon 2019. Novak Djokovic s-a impus, după 3-2 în meciul cu Roger Federer

Finala masculină de la Wimbledon a fost una de cinci stele şi în acest an, din care câştigător a ieşit Novak Djokovic (1 ATP). Sârbul l-a învins în 5 seturi (7-6; 1-6; 7-6; 4-6; 13-12), pe Roger Federer (1 ATP) după un meci de peste 5 ore.

3294 afișări
Imaginea articolului Ciocnirea a două legende în FINALA de la Wimbledon 2019. Novak Djokovic s-a impus, după 3-2 în meciul cu Roger Federer

Primul set a fost cel mai disputat şi cel mai lung (o oră), la capătul căruia sportivii nu au putut face diferenţa mai devreme de tie-break. Fără să se cedeze vreun break şi cu o singură oportunitate, în dreptul lui Djokovic, sârbul a fost mai lucid după 6-6 şi a câştigat setul cu 7-6 (7-5). Paradoxal, contrar rezultatului din prima manşă, Federer a prestat un joc mult mai bun în setul doi şi a egalat pe tabelă, cu un 6-1 rapid.

Următoarele două seturi au fost aproape identice cu primele. Djokovic a trecut în avantaj, 2-1, după o manşă încheiată la tie-break, iar actul al patrulea i-a revenit elveţianului, care a fost mult mai solid pe lovituri şi a avut un plus şi graţie procentajului foarte bun pe punctele câştigate pe primul serviciu (76 %). Decisivul a fost cel mai spectaculos. Cei doi campioni au început să facă din ce în ce mai puţine erori, au fost câteva schimburi interminabile. S-a mers cap la cap, fiind îngistrate câte două break-uri, unul de fiecare parte, la mijlocul setului. În final, Djokovic s-a impus la tie-break, 13-12 (7-3).

Novak Djokovic îşi trece în palmares al cincilea titlu la Wimbldedon, după cele cucerite în 2011, 2014, 2015 şi 2018. În total, sârbul a câştigat 16 trofee de Mare Şlem în toată cariera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici