Claudio Bravo, comparat de presa spaniolă cu Duckadam, după cele trei penalty-uri apărate

Chile s-a calificat miercuri în finala Cupei Confederaţiilor, învingând Portugalia în semifinale, la penalty-uri, după ce Claudio Bravo a reuşit să pareze toate cele trei execuţii ale portughezilor. Portarul formaţiei Manchester City le-a adus aminte spaniolilor de Helmuth Duckadam.

209 afișări
Imaginea articolului Claudio Bravo, comparat de presa spaniolă cu Duckadam, după cele trei penalty-uri apărate

Claudio Bravo, comparat de presa spaniolă cu Duckadam, după cele trei penalty-uri apărate

"Bravo a reuşit un «Duckadam» pentru Chile", au notat jurnaliştii de la Marca.

În 1986, Duckadam reuşea să apere patru lovituri de departajare în finala Cupei Campionilor Europeni cu Barcelona şi aducea Stelei trofeul. Totodată, Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor cu performanţa sa. Bravo i se alătură actualului preşedinte de imagine al echipei FCSB în topul portarilor care au izbutit să apere toate loviturile de la 11 metri care au decis o calificarea sau un trofeu.

Echipa naţională de fotbal din Chile a învins, miercuri seară, scor 0-0 (3-0 la lovituri de departajare), reprezentativa Portugaliei, şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor, unde va întâlni Germania sau Mexic.

La penalty-uri, Claudio Bravo a apărat toate cele trei lovituri executate de portughezi, prin Ricardo Quaresma, Joao Moutinho şi Nani, jucători intraţi pe parcursul meciului. Lucrurile au stat cu totul altfel de partea cealaltă, unde Arturo Vidal şi Aranguiz au transformat primele două lovituri de departajare, iar Alexis Sanchez a punctat decisiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici