Clubul Dinamo, amendat după ce suporterii au afişat bannere cu mesaje obscene

Jandarmeria Bucureşti a decis, vineri, sancţionarea Clubului Dinamo cu 10.000 de lei, după ce suporterii dinamovişti au afişat bannere cu conţinut obscen în timpul mediului Dinamo - NEC Nijmegen.

99 afișări
Imaginea articolului Clubul Dinamo, amendat după ce suporterii au afişat bannere cu mesaje obscene

Clubul Dinamo, amendat după ce suporterii au afişat bannere cu mesaje obscene (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, în timpul meciului de fotbal desfăşurat, joi seară, între echipele de fotbal Dinamo şi NEC Nijmegen, suporterii dinamovişti au afişat un banner în limba română cu conţinut obscen şi unul în limba olandeză, prin care suporterii olandezi erau jigniţi.

Astfel, Jandarmeria Bucureşti a decis sancţionarea Clubului Dinamo cu suma de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, care interzice afişarea în locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive a simbolurilor, sloganurilor sau a textelor cu conţinut obscen, indiferent de suport.

De asemenea, suporterii care au afişat bannerele urmează să fie identificaţi şi sancţionaţi.

Totodată, Jandarmeria Bucureşti va propune Federaţiei Române de Fotbal suspendarea drepturilor Clubului Dinamo de a organiza competiţii sportive pe teren propriu pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici