Clubul Ferencvaros, amendat de federaţia ungară pentru antisemitismul suporterilor

Clubul Ferencvaros a fost amendat cu 2.700 de euro de Federaţia Ungară de Fotbal (MLSZ), deoarece suporterii au afişat în timpul unui meci un banner în memoria unui presupus criminal de război nazist.

104 afișări
Imaginea articolului Clubul Ferencvaros, amendat de federaţia ungară pentru antisemitismul suporterilor

Clubul Ferencvaros, amendat de federaţia ungară pentru antisemitismul suporterilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un banner pe care scria: «In memoriam Laszlo Csatari» a fost afişat timp de 10 secunde, într-un sector de tribună", se arată pe site-ul MLSZ.

Incidentul a avut loc în timpul unei partide între Ferencvaros şi MTK Budapesta, acesta din urmă o echipă susţinută în general de evreii din Ungaria.

Laszlo Csatari, care urma să fie judecat pentru implicarea în deportarea a aproximativ 12.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a decedat în data de 10 august, la Budapesta, la vârsta de 98 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici