Clubul Manchester United ia în considerare emiterea de obligaţiuni pentru a-şi reduce datoria

Clubul englez Manchester United ia în considerare lansarea de obligaţiuni, pentru a-şi reduce datoria, care se ridică la 700 de milioane de lire sterline, a anunţat publicaţia britanică Financial Times.

13 afișări
Imaginea articolului Clubul Manchester United ia în considerare emiterea de obligaţiuni pentru a-şi reduce datoria

Clubul Manchester United ia în considerare emiterea de obligaţiuni pentru a-şi reduce datoria (Imagine: vivagoal.com)

Băncile JP Morgan şi Deutsche Bank au sfătuit clubul de Premier League să ia această măsură pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, potrivit FT, citând surse anomime.

Una dintre aceste măsuri este emiterea de obligaţiuni cu randament ridicat, notează cotidianul, potrivit căruia banii astfel strânşi pot fi utilizaţi în mod direct pentru rambursarea unei părţi din datoria clubului, de aproximativ 700 de milioane de lire sterline (788 milioane de euro), la diverse fonduri de investiţii, bănci şi instituţii financiare.

Potrivit clubului, această datorie nu constituie o problemă, deoarece dobânzile anuale la diferite împrumuturi sunt inferioare profitului din exploatare, afirmă sursa citată.

Clubul Manchester United, campioana Angliei în ultimi trei ani, listat la Bursa de Valori, a fost cumpărat de familia americană Glazer în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici