Clubul olandez AZ Alkmaar condamnă suporterii care au atacat fanii lui West Ham

Antrenorul şi jucătorii clubului olandez AZ Alkmaar au condamnat grupurile propriilor suporteri care au atacat familiile şi prietenii echipei West Ham United, care sărbătoreau succesul de joi din semifinala Europa Conference League.

154 afișări
Imaginea articolului Clubul olandez AZ Alkmaar condamnă suporterii care au atacat fanii lui West Ham

AZ Alkmaar, Facebook

Suporterii echipei locale au spart un gard şi au atacat contingentul lui West Ham aşezat într-o secţiune rezervată în spatele băncii de rezerve a propriei echipe pe stadionul AZ.

A urmat o încăierare în care jucătorii lui West Ham, inclusiv căpitanul Declan Rice, au încercat să intervină, mai mulţi dintre ei alergând în ajutorul rudelor.

Poliţia şi stewarzii au ajuns rapid la faţa locului pentru a preveni alte confruntări, iar calmul a fost restabilit după 10 minute.

Poliţia olandeză a declarat vineri agenţiei de presă ANP că nu a efectuat încă nicio arestare, dar va analiza imaginile pentru a vedea dacă există vreo responsabilitate penală care ar putea justifica o arestare.

De asemenea, au avut loc incidente şi în afara stadionului, inclusiv în jurul gării din Alkmaar, a precizat poliţia.

"Este enervant, nu are ce căuta pe stadionul nostru. Preferabil în niciun stadion", a declarat antrenorul AZ, Pascal Jansen, a cărui echipă a pierdut joi cu 1-0, West Ham completând o victorie cu 3-1 la general pentru a ajunge în finala cu Fiorentina, la Praga, pe 7 iunie.

"Mă simt ruşinat. Trebuie să-ţi controlezi emoţiile, chiar şi într-o seară cu o înfrângere".

Fundaşul Pantelis Hatzidiakos s-a numărat printre mai mulţi jucători de la AZ care s-au pronunţat împotriva violenţelor în interviurile de după meci.

"Cred că este trist ce s-a întâmplat. Familia mea a fost acolo sus. Am luat legătura cu ei, iar prietena mea mi-a spus că tremurau", a declarat el la televiziunea olandeză.

"Nici măcar nu-i numesc suporteri. Staţi acasă dacă aveţi astfel de intenţii. O seară atât de frumoasă, o atmosferă atât de bună, m-am bucurat cu adevărat până la fluierul final. Ceea ce s-a întâmplat după aceea mi se pare foarte trist şi păcat".

Managerul lui West Ham, David Moyes, a declarat că incidentul a umbrit performanţa clubului din Premier League.

"Nu am putut face nimic, sau pe care West Ham, ca şi club, să îl facă. La fel ca oricine, dacă ţi-ai vedea membrii familiei tale în dificultate, atunci te-ai duce să ajuţi şi asta a fost situaţia", a declarat Moyes reporterilor vineri.

"Din nefericire, a ocupat o mare parte din ştiri şi din timp. Dar nu lăsăm ca acest lucru să ne îndepărteze de faptul că am ajuns în finală, ceea ce este o realizare strălucită".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici