Clubul Pandurii va plăti pagubele produse după finala Cupei României

Clubul Pandurii Târgu Jiu a anunţat, luni, că va suporta toate cheltuielile de refacere a peluzei Nord a stadionului Municipal, afectată de suporterii echipei FC Timişoara la finala Cupei României - Timişoreana.

11 afișări
Imaginea articolului Clubul Pandurii va plăti pagubele produse după finala Cupei României

Clubul Pandurii va plăti pagubele produse după finala Cupei României (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Secretarul general Daniel Băloi a precizat într-un comunicat că pagubele se ridică la 1.000 de euro, iar gruparea gorjeană va reface peluza fără a mai cere daune organizatorilor sau clubului timişorean.

"Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu regretă incidentele care au apărut în tribune la finala Cupei României - Timişoreana, dar consideră că acestea nu pot umbri spectacolul oferit celor prezenţi în tribunele stadionului Municipal înainte, în pauză şi după încheierea partidei, de către organizatorii acestui show. Referitor la pagubele produse de fanii echipei FC Timişoara precizăm că ele nu depăşesc suma de 1.000 de euro, iar Pandurii Târgu Jiu va suporta integral această sumă", se arată în comunicatul clubului gorjean.

CFR Cluj a câştigat sâmbătă seara Cupa României după ce a trecut în finala de formaţia FC Timişoara cu scorul de 3-0, într-o partidă disputată la Târgu Jiu.

Cu patru minute de final, mai mulţi fani au intrat pe gazon pe un atac al formaţiei FC Timişoara, care a reuşit chiar să înscrie, însă golul nu a fost validat după ce în interiorul careului de 16 metri ajunseseră deja doi dintre fani. Unul din fani a reuşit chiar să ia mingea cu care se juca.

Forţele de ordine au intervenit în momentul în care suporterii din peluză încercau să intre pe teren. Fanii au ripostat şi au început să-i lovească pe jandarmi cu cozile de la steaguri şi au aruncat în aceştia cu zeci de scaune rupte. După aproximativ cinci minute, suporterii recalcitranţi au fost izolaţi în peluză, iar forţele de ordine au evacuat zona.

Meciul s-a reluat după aproximativ 7 minute.

FC Timişoara nu a participat la festivitatea de premiere, în semn de protest faţă de arbitrajul prestat de Cristian Balaj, care, în opinia timişorenilor, i-a dezavantajat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici