Clubul Portsmouth, preluat de un consorţiu saudit condus de Ali Al-Faraj

Un consorţiu de oameni de afaceri saudiţi condus de Ali Al-Faraj a preluat controlul asupra Portsmouth FC după ce a cumpărat cele 90 la sută din acţiunile grupării ce erau deţinute de Sulaiman Al-Fahin, a anunţat, luni seara, clubul ce se află pe ultimul loc în Premier League.

23 afișări
Imaginea articolului Clubul Portsmouth, preluat de un consorţiu saudit condus de Ali Al-Faraj

Clubul Portsmouth, preluat de un consorţiu saudit condus de Ali Al-Faraj

"Această preluare va aduce clubului Portsmouth un viitor asigurat şi o stabilitate financiară", se precizează într-un comunicat postat pe site-ul grupării engleze.

Ali Al-Faraj se afla în negocieri de mai multe zile cu Sulaiman Al-Fahim, cel care deţinea controlul asupra grupării Portsmouth doar din luna august.

Al-Fahim cumpărase clubul, în acestă vară, de la omul de afaceri francez de origine rusă Alexandre Gaydamak. Totuşi, nu a adus la club fondurile pe care le-a promis (aproximativ 55 millioane de euro).

Salariile din septembrie ale jucătorilor au fost plătite cu întârziere, băncile au refuzat să elibereze fondurilor necesare pentru lipsa de asigurare legată de situaţia contabilă a clubului. Directorul general Peter Storrie a avertizat că dacă o treime din suma promisă de Al-Fahim nu va sosi până la jumătatea lunii octombrie, atunci Portsmouth FC nu va mai fi în măsură să funcţioneze.

Pe ultima poziţie în ierahia din Premier League, Portsmouth a obţinut, sâmbătă, prima victorie a sezonului, în deplasare, cu Wolverhampton Wanderers (scor 1-0).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici