Cluburile europene vor împărţi 100 de milioane de euro de la UEFA, în urma desfăşurării Campionatului European

Cluburile europene de fotbal vor împărţi 100 de milioane de euro, ca participaţie la beneficiile Campionatului European din 2012, sumă ce va creşte la 150 de milioane de euro pentru competiţia similară din 2016, a anunţat joi, la Istanbul, UEFA, cu ocazia Congresului forului.

72 afișări
Imaginea articolului Cluburile europene vor împărţi 100 de milioane de euro de la UEFA, în urma desfăşurării Campionatului European

Cluburile europene vor împărţi 100 de milioane de euro de la UEFA, în urma desfăşurării Campionatului European (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi preşedintele Asociaţiei europene a cluburilor (ECA), Karl-Heinz Rummenigge, au semnat joi un memorandum, care conţine această prevedere.

Înţelegerea pune capăt relaţiilor tensionate existente între cel două organisme. "Este o zi istorică, prin acest acord UEFA recunoaşte clar importanţa cluburilor şi contribuţia lor la succesul echipelor naţionale", a declarat Rummenigge, care a reamintit că, la Cupa Mondială din 2010, 75 la sută dintre jucători au provenit de la cluburi europene.

Turneul final al Campionatului European din Polonia şi Ucraina se va disputa în perioada 8 iunie - 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici