CM de gimnastică: Huidan Huang, campioană mondială la paralele, Mc Kayla Maroney la sărituri

Gimnasta Huidan Huang a cucerit, sâmbătă, titlul mondial la paralele, iar Mc Kayla Maroney pe cel de la sărituri, în timp ce la masculin, Kenzo Shirai a cucerit aurul la sol, Kohei Kameyama pe cel de la cal cu mânere, iar Arthur Nabarette Zanetti s-a impus la inele, la CM de la Antwerp.

376 afișări
Imaginea articolului CM de gimnastică: Huidan Huang, campioană mondială la paralele, Mc Kayla Maroney la sărituri

Huidan Huang (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În finala de la paralele, chinezoaica Huidan Huang a cucerit medalia de aur, fiind notată cu 15.400, pe podium urcând şi Kyla Ross (SUA, 15.266) şi rusoaica Aliya Mustafina (15.033).

La sărituri, titlul mondial a revenit gimnastei americane Mc Kayla Maroney (15.966), medalia de argint compatrioatei sale Simone Biles (15.933), iar cea de bronz gimnastei Un Jong Hong (Coreea de Nord, 15.566).

La masculin, japonezul Kenzo Shirai a obţinut nota 16.000 în finală la sol, adjudecându-şi medalia de aur, urmat pe podium de americanul Jacob Dalton (15.600) şi de niponul Kohei Uchimura (15.500).

Finala de la cal cu mânere a fost câştigată de japonezul Kohei Kameyama (15.833), urmat pe podium de britanicul Max Whitlock (15.633) şi de mexicanul Daniel Corral Barron (15.633).

La inele s-a impus italianul Arthur Nabarette Zanetti (15.800), medalia de argint revenind rusului Aleksandr Balandin (15.733), iar cea de bronz americanului Brandon Wynn (15.666).

Celelalte finale pe aparate din cadrul CM de la Antwerp vor avea loc duminică, atunci când România va fi reprezentată de Larisa Iordache la sol şi bârnă, Sandra Izbaşa la sol, Marius Berbecar la sărituri şi paralele.

Vineri seara, Larisa Iordache s-a clasat pe locul patru în finală la individual-compus.

La CM de la Antwerp participă 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici