Coasta de Fildeş elimină campioana en-titre Senegal de la Cupa Africii pe Naţiuni

Moussa Niakhate a ratat penalty-ul la loviturile de departajare, iar Senegal, deţinătoarea trofeului, a părăsit luni seara Cupa Africii pe Naţiuni, după o înfrângere dramatică cu 5-4 în faţa gazdelor din Coasta de Fildeş, în meciul din optimile de finală.

93 afișări
Imaginea articolului Coasta de Fildeş elimină campioana en-titre Senegal de la Cupa Africii pe Naţiuni

Meciul, jucat pe pe stadionul Charles Konan Banny, a ajuns în prelungiri şi la lovituri de departajare în urma unei remize, 1-1 (0-1), după primele 90 de minute de joc.

Senegalul a dat senzaţia că va domina partida când a preluat conducerea după doar patru minute, centrarea lui Sadio Mane de pe stânga fiind reluată în poartă cu un şut puternic de la 10 metri de Habib Diallo.

Mane a fost iertat de acordarea unui cartonaş roşu la scurt timp după aceea, în urma unei intervenţii neglijente, iar Senegalul nu a reuşit să-şi mărească avantajul, în ciuda unei clare superiorităţi.

Cele câteva ocazii ratate s-au răzbunat când ivorienii au primit un penalty clar şi au egalat prin Franck Kessie, cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Coasta de Fildeş va înfrunta sâmbătă, în sferturile de finală, învingătoarea meciului de marţi dintre Mali şi Burkina Faso din optimi.

În urmă cu câteva zile, echipa naţională a ivorienilor a trecut prin momente dificile. Învinsă cu 4-0, într-o înfrângere record pe teren propriu, de Guineea Ecuatorială, echipa a fost în pragul eliminării şi l-a demis pe antrenorul Jean-Louis Gasset, înlocuindu-l cu asistentul Emerse Fae.

Dar, un set de rezultate norocoase în grupă le-a permis să se strecoare în optimile de finală, unde au făcut un joc mult mai bun, împotriva unei echipe din Senegal care câştigase toate cele trei meciuri din grupă cu o uşurinţă relativă.

"Este foarte emoţionant, ultimele zile au fost grele pentru noi", a declarat atacantul Coastei de Fildeş Sebastien Haller. "Am deschis uşa şi ne-am dat o şansă. Acum putem uita ce s-a întâmplat în faza grupelor".

Soarta meciului ajuns la penalty-uri, a fost decisă de ratarea celei de a treia lovituri a senegalezilor de către Niakhate, şutul acestuia nimerind bara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici