Coborârea în "infern" pentru Tiger Woods

Anul 2010 a fost o lungă coborâre în "infern" pentru Tiger Woods, dezvăluirile privind aventurile sale extraconjugale iar apoi divorţul au avut repercusiuni asupra parcursului în golf, unde nu a câştigat nimic şi a pierdut primul loc mondial.

23 afișări
Imaginea articolului Coborârea în "infern" pentru Tiger Woods

Coborârea în "infern" pentru Tiger Woods (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Americanul a început 2010 într-o clinică specializată în tratamentul dependenţei sexuale, din cauza marelui scandal mediatic privind multiplele sale indifelităţi. Abandonat de sponsori, Woods s-a retras o perioadă şi a dispărut de pe ecranele publicitare.

El îşi încheie "annus horribilis" ca bărbat divorţat- fosta sa soţie Elin Nordegren a păstrat custodia copiilor Charlie (20 luni) şi Sam Alexis (3 ani) - şi fără repere în golf, dar, spune el, "infinit mai fericit".

"În urmă cu un an eram la pământ, furios, nefericit cu persoana mea, făceam lucruri imorale. Însă acum am ieşit din tunel, văd mult mai clar. Ştiu cine sunt, ştiu încotro vreau să mă îndrept. Acum viaţa mea are un sens", spunea Tiger recent.

În ultimele 12 luni, viaţa primului sportiv miliardar a fost o saga plină de eşecuri.

Mult timp fără cuvinte după accidentul de maşină din 2009, care a pus "gaz pe foc", Tiger, în vârstă de 35 de ani, a recunoscut într-un final că nu este un sfânt, făcând mărturisiri în acest sens la un post de televiziune în februarie.

El voia însă să continue să fie o legendă în golf, legendă care câştigase deja 14 titluri de Grand Slam. Însă nu a reuşit. Primul său turneu, celebrul Masters, s-a soldat cu un loc patru. Apoi decepţia (Quail Hollow), accidentarea (abandon la Players Championship cu o problemă la cot), Woods nu era decât o umbră a marelui campion.

El spera să-şi modifice stilul cu noul antrenor, Sean Foley, după plecarea în mai a lui Hank Haney, care era alături de Tiger din 2004.

Însă în loc să fie fascinat de loviturile sale de golf, publicul făcea glume despre el, alimentate de actori şi vedete de talk show-uri.

La finalul lunii iunie apare o rază de soare: termină pe locul 4 la US Open. Însă în iulie, atinge nivelul cel mai de jos al carierei sale, la Akron (Ohio), unde ocupă locul 78, la 30 de lovituri de învingător!.

Revista Sports Illustrated evaluează că veniturile sale din sponsorizări au scăzut cu 22 de milioane de dolari într-un an. Mult mai mult decât cei 164 de dolari amendă achitaţi după acel faimos accident de maşină...

În august, anunţul oficial al divorţului său nu îl eliberează cu adevărat. Ratează la campionatul PGA (locul 28), ultimul turneu de Grand Slam al sezonului şi, pentru prima oară în cariera sa, nu se califică în ultima manşă a play-off-ului din circuitul PGA.

Selecţionarea sa pentru Ryder Cup îi aduce puţină linişte în suflet, dar SUA pierde pe drept în faţa Europei.

Şi la 1 noiembrie, ameninţarea apărută de câteva luni se concretizează: domnia lui de 281 de săptămâni consecutive ca număr 1 mondial ia sfârşit. Englezul Lee Westwood, care nu a câştigat niciodată un turneu major, l-a înlocuit.

Bilanţul său este fără apel: pentru prima oară în 14 ani de carieră profesionistă, Woods încheie un an fără victorie. El a terminat de doar trei ori între primii zece (în 15 turnee) şi a încheiat sezonul pierzând un turneu în favoarea fundaţiei sale, atunci când conducea cu patru lovituri înainte de ultimul tur.

"Nu rămâne decât să devin din nou numărul 1", a declarat Tiger Woods. Aceasta va fi misiunea sa pentru 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici