Coco Gauff a învins-o pe Muchova la Cincinnati şi a câştigat primul titlu WTA 1000

Coco Gauff a devenit prima campioană adolescentă la Western & Southern Open de la Cincinnati, învingând-o în două seturi pe Karolina Muchova şi câştigând al doilea titlu al verii.

127 afișări
Imaginea articolului Coco Gauff a învins-o pe Muchova la Cincinnati şi a câştigat primul titlu WTA 1000

Coco Gauff

După ce a câştigat la Auckland, în ianuarie, şi la Washington D.C., în urmă cu două săptămâni, Gauff, în vârstă de 19 ani, este acum prima adolescentă care câştigă trei titluri într-un sezon de la Bianca Andreescu în 2019. Ea este prima adolescentă care câştigă cinci titluri în carieră de la Caroline Wozniacki, în 2009.

Gauff este a patra campioană americană la Cincinnati, alăturându-se lui Lindsay Davenport, Serena Williams şi Madison Keys. De luni, ea va urca un loc în clasamentul WTA, ajungând pe poziţia a 6-a.

Împreună cu Jessica Pegula, numărul 3 WTA, care a câştigat la Montreal săptămâna trecută, este pentru prima dată când americancele au câştigat turneele WTA 1000 din Canada şi Cincinnati. Este pentru prima dată când americancele au câştigat două turnee WTA 1000 consecutive din 2015, când Serena Williams a câştigat la Cincinnati şi Venus Williams la Wuhan, conform site-ului oficial WTA.

De la înfrângerea din primul tur de la Wimbledon, Gauff a câştigat 11 din ultimele 12 meciuri, obţinând în acest interval cele mai importante două titluri din cariera sa.

În prima întâlnire din carieră dintre cele două, Gauff a depăşit un start greoi şi a ţinut piept jocului ofensiv la fileu al Muchovei, extinzându-şi recordul carierei la 5-1 în finalele disputate în circuitul WTA.

Muchova a jucat prima sa finală WTA 1000, după ce a petrecut peste 10 ore pe teren la Cincinnati, toate meciurile sale încheiate fiind de trei seturi.

După un meci epuizant de două ore şi jumătate, în care a învins-o pe Aryna Sabalenka, în semifinalele de sâmbătă, jucătoarea de 26 de ani a avut probleme în a ţine pasul cu Gauff.

La 5-2, în setl secund, Muchova a salvat trei mingi de meci pentru a face break şi a reduce diferenţa. Apoi şi-a păstrat serviciul, dar s- văzut nevoită să se recunoască învinsă după 1 oră şi 56 de minute.

În ciuda înfrângerii, Muchova îşi va face luni debutul în Top 10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici