Collins trece surprinzător de Swiatek şi se pregăteşte de finala Australian Open împotriva lui Barty

Jucătoarea americană Danielle Collins, cap de serie 27, s-a calificat joi în prima sa finală de Grand Slam la Australian Open, cedând doar cinci game-uri în faţa lui Iga Swiatek, favorita numărul 7. Collins s-a impus cu o victorie categorică, 6-4, 6-1 şi o va înfrunta în finală pe Ashleigh Barty.

487 afișări
Imaginea articolului Collins trece surprinzător de Swiatek şi se pregăteşte de finala Australian Open împotriva lui Barty

Collins trece surprinzător de Swiatek şi se pregăteşte de finala Australian Open împotriva lui Barty

Collins, aflată pe locul 30 în lume, a avut un start fulminant pe Rod Laver Arena şi a luat un avans de 4-0.

Swiatek a reacţionat pentru a recupera o parte din handicap, dar Collins, în vârstă de 28 de ani, a rezistat pentru a închide setul.

Spectacolul s-a repetat şi în setul al doilea, când Collins a dominant şi a luat din nou un avans de 4-0.

De data aceasta, Swiatek, campioana de la Roland Garros din 2020, nu a mai contraatacat, iar Collins, care nu a dat dovadă de emoţii în faţa primei sale finale de Grand Slam, a obţinut victoria la a doua minge de meci, după 78 de minute.

Collins, a cărei singură apariţie anterioară în semifinale la un turneu major a fost tot la Australian Open în 2019, a câştigat ultimele 11 meciuri jucate. Singura înfrângere a americancei de după Indian Wells, în octombrie anul trecut, a fost prin abandon în faţa lui Alison Riske, în semifinalele de la Linz. Ea a rămas neînvinsă în noiembrie în finala Billie Jean King Cup, iar Australian Open este primul ei eveniment din 2022.

Acest rezultat este a şaptea victorie din carieră a lui Collins în faţa unei jucătoare din Top 10 şi a doua în cadrul unui Grand Slam, după ce a trecut în turul patru de Angelique Kerber, la Australian Open 2019.

Collins are acum garantat debutul în Top 10, la începutul săptămânii viitoare, depăşindu-şi cea mai bună clasare anterioară a carierei, un loc 23, stabilită în ianuarie 2019.

În martie anul trecut, ea a suferit o intervenţie chirurgicală pentru tratarea endometriozei. De la revenire, ea a realizat o performanţă de 36 victorii şi 10 înfrângeri, inclusiv primele două titluri WTA la Palermo şi San Jose.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici