Comandantul CSA Steaua Bucureşti: Balint nu poate să antreneze echipa / Sunt câteva nume pe lista noastră

Comandantul CSA Steaua Bucureşti a declarat, pentru MEDIAFAX, că are pe listă 2-3 nume de antrenori pentru înlocuirea lui Marius Lăcătuş, precizând că Gabi Balint i-a transmis că nu are cum să preia echipa. Pompiliu Bixi-Mocanu a mai anunţat că va cere modificarea sistemului de promovare.

1187 afișări
Imaginea articolului Comandantul CSA Steaua Bucureşti: Balint nu poate să antreneze echipa / Sunt câteva nume pe lista noastră

Comandantul CSA Steaua Bucureşti: Balint nu poate să antreneze echipa / Sunt câteva nume pe lista noastră

Comandantul CSA Steaua Bucureşti a spus că încearcă să-l păstreze pe Marius Lăcătuş, o legendă a clubului Steaua, aproape de echipă, în ciuda demisiei de onoare pe care acesta şi-a înaintat-o.

"În paralel, studiem toate posibilităţile legislative care să ne permită să putem participa la promovare în Liga a 3-a, dacă ele există şi dacă le îndeplinim toate criteriile. Echipa se află într-un proces de analizare vizavi de modul de comportare a jucătorilor, de modul de exprimare în teren şi o să vedem cu ce jucători dorim să mergem mai departe. Am iniţiat deja căutarea de noi jucători, în acelaşi timp, căutăm şi variante de înlocuire, chiar dacă foarte foarte greu, pentru că o legendă ca Marius Lăcătuş sau Iovan nu pot fi înlocuiţi foarte uşor. Pe de altă parte, dorim ca ei să rămână lângă echipă, să ne ajute cu experienţa. Nu renunţăm la proiect, e un proiect drag multora din club, indiferent de ce se spune în presă într-un fel sau altul vizavi de cheltuirea banului public. Echipa va avea bugetul asigurat în continuare, are proiecţii de viitor, pentru că stadionul va veni anul viitor şi atunci sunt convins că jucători de Liga a 4-a sau de Liga a 3-a, în funcţie de situaţie vor fi tare mândri şi bucuroşi că vor juca pe un astfel de stadion. Este şi va fi stadionul nostru", a declarat, pentru MEDIAFAX, Pompiliu Bixi-Mocanu.

Pompiliu Bixi-Mocanu a anunţat că l-a contactat pe Gabi Balint pentru a prelua banca tehnică, însă acesta a declinat oferta.

"Sunt câteva nume pe lista noastră de antrenori, nu mai mult de 2-3 la momentul de faţă, cu unii dintre ei încercăm să discutăm cât mai repede astfel încât să cerem un punct de vedere. Sunt discuţii de tatonare. Întrucât au fost vehiculate nişte nume ieri, l-am sunat personal pe Gabi Balint vizavi de antrenor şi mi-a spus că activităţile curente îl împiedică să se implice în viaţa echipei, deci nu este o variantă pe care să o luăm în calcul. Am văzut că a apărut şi numele lui Narcis Răducăn, nu ni s-a propus, nu am iniţiat discuţii cu dumnealui, din punctul ăsta de vedere am vrea să ne alegem singuri antrenorii. În primul rând, să aibă background stelist, să fi jucat la Steaua, să aibă contact cu echipa şi să fie fost jucător de mare caracter sau antrenor de mare caracter ca şi Marius Lăcătuş sau Iovan", a completat comandantul CSA Steaua.

El a mai spus că îi va face o altă propunere atacantului Marius Pena, pentru a veni la Steaua şi că va încerca să aducă jucători de la Academia "Gheorghe Hagi".

"Ca jucători, ţinem legătura cu Pena şi o să-i mai facem o propunere din nou pentru sezonul care urmează. În acelaşi timp, sper ca din colaborarea noastră cu Academia Hagi, dacă Gheorghe Hagi va accepta, binenţeles, am putea să ne gândim şi la jucători de la Academia Hagi pentru că, din acest punct de vedere, condiţiile noastre sunt asemănătoare de joc, backgroundul e stelist şi cred că ne poate ajuta şi sfătui, fără doar şi poate", a precizat Bixi-Mocanu.

Comandantul CSA Steaua Bucureşti a mai anunţat că va cere modificarea sistemului competiţional întrucât condiţiile de accedere în Liga a 3-a sunt, la ora actuală, după părerea sa, sunt incorecte.

"Noi suntem un club care a tratat campionatul la modul cel mai responsabil şi din punct de veder sportiv am investit foarte multă energie ca toate să meargă bine şi jucătorii să fie montaţi pentru a face faţă tuturor jocurilor. Am jucat joc de joc în Bucureşti pe terenuri care, uneori, nu au fost cele mai bune, chiar condiţii improprii, am ajuns la sfârşit de campionat să avem 6-8 puncte diferenţă faţă de a doua clasată şi ulterior s-a şters tot punctajul, acumulat cu accidentări, cu lovituri pe teren, cu tot felul de probleme fizice, şi ajungi să intri în acest mini-play-off cu 3,2,1,0 puncte. Cred că e singura grupă din Liga a 4-a în care nu se promovează direct în Liga a 3-a. E un nonsens", a declarat Pompiliu Bixi-Mocanu.

Comandantul CSA Steaua a spus că echipa îşi va schimba abordarea în sezonul următor. "Probabil o să avem o abordare de acest gen pentru ceea ce urmează, o să stăm şi vom trata şi noi campionatul cum l-au tratat şi celelalte echipe şi o să aducem 2, 4, 5, 7 jucători, că ne permitem din punct de vedere financiar, şi atunci o să promovăm şi noi cum a promovat şi Rapidul, şi Carmen. E o dezamăgire personală că văd că se poate şi aşa. Dacă se păstrau punctele, măcar se înjumătăţeau punctele, atunci era alta situaţia. Aşa, la 3,2,1 0 puncte se produce un accident şi munca de un an de zile, cheltuieli, investiţii, se duce de râpă. Nu mi se pare corect să fie sistemul ăsta de promovare pentru grupa asta de Bucureşti", a spus Bixi-Mocanu.

Prin urmare, va solicita modificarea sistemului de promovare. "Eu o să fac demersuri şi chiar am rugat factorul responsabil să ne exprimăm intenţia să propunem modificarea sistemului de promovare pentru că aşa nu se mai poate. Toată lumea a învăţat cum se promovează din grupa de Bucureşti, aduci 3,4 jucători şi deja te gândeşti la promovare. Păi şi ce faci cu restul de campionat? Noi l-am tratat cu responsabilitate, aşa ar trebui tratat de toate echipele, adică eu înţeleg că poţi să faci şi transferuri, dar se vede că sunt făcute cu ţintă promovarea. Sunt foarte curios, şi e o părere personală de data asta, să vedem cum se vor descurca în Liga a 3-a Carmen şi dacă vor activa în Liga a 3-a. E vorba de alte resurse. Să sperăm că va fi totul ok pentru ei şi rezultatul ăsta nu este unul întâmplător", a încheiat Bixi-Mocanu.

Steaua a ratat promovarea în Liga 3 în acest sezon, după eşecul cu Carmen, scor 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici