COMENTARIU Sorin Avram | Arbitrul Şovre, bun de consilier al premierului Cîţu

La capitolul mari realizări, Florin Cîţu a trecut ”operaţionalizarea a încă 12 paturi la terapie intensivă”. Şi mai anunţa domnul Cîţu că în secţiile de terapie intensivă mai sunt 20 de paturi libere. Totuşi, Florin Cîţu este premierul României şi nu primarul unui oraş cu 50.000 de locuitori.

958 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Arbitrul Şovre, bun de consilier al premierului Cîţu

COMENTARIU Arbitrul Şovre, bun de consilier al premierului Cîţu (FOTO: Pagina de Facebook a lui Octavian Şovre)

Dacă domnul Cîţu ar fi vorbit de încă 1.200 de paturi sau măcar de încă 120 de paturi pregătite să-i primească pe bolnavi în secţiile de terapie intensivă, asta poate, într-adevăr, ar fi fost o realizare.

Ţară mare, realizări mici, după buget şi după competenţe.

În timp ce la Bucureşti guvernanţii se băteau de la funcţii şi se duelau în declaraţii şi ameninţări, în celălalt capăt al ţării, nişte oameni erau într-adevăr bucuroşi, pentru că primiseră un colet tocmai de la Dortmund. Asociaţia SOS Autism Bihor a anunţat că ”un colet surpriză a ajuns azi la sediul nostru! Coletul este din partea renumitului fotbalist al echipei Borussia Dortmund Erling Haaland şi conţine tricoul personal al marelui fotbalist cu semnătura lui, poze cu autograful său şi o scrisoare adresată preşedintei Simona Zlibuţ. Cuvintele de mulţumire sunt modeste pentru recunoştinţa ce o avem faţă de gestul nobil al acestui sportiv. Vă mulţumim!”. Acest colet nu ar fi ajuns niciodată la fundaţia bihoreană dacă asistentul Octavian Şovre nu ar fi îndrăznit să-i solicite un autograf atacantului norvegian la finalul partidei Manchester City - Borussia Dortmund din manşa tur a sferturilor Ligii Campionilor. Gestul arbitrului a fost aspru criticat inclusiv de forurile fotbalistice internaţionale şi s-a vorbit despre o eventuală sancţionare a lui Octavian Şovre. Asta până când arbitrul de linie a făcut public faptul că de mult strânge autografe de la marii jucători pe care le donează SOS Autism,  pentru ca această fundaţie să le scoată la licitaţii.

Acest eveniment ar fi trebuit să nască o dezbatere la nivel naţional legată de soarta persoanelor care suferă de autism şi ce ar putea face statul român mai multe pentru acestea. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că mai importante şi mai gustate sunt ciomăgelile politice care se lasă cu demiteri şi cu ameninţări.

Întâmplarea cu Octavian Şovre şi cu Erling Haaland poate îi dă totuşi o idee premierului Cîţu: de ce nu l-ar face consilier onorific al premierului pe domnul Şovre, iar acesta să adune autografe de la vedetele fotbalului european pe care Guvernul României să le scoată la licitaţie pentru a face mai multe paturi la secţiile ATI? Dintr-un echipament complet al vârfului norvegian s-ar putea face chiar o întreagă secţie ATI. La câţi fotbalişti mari are Europa şi la câte meciuri este delegat domnul Şovre, în câţiva ani România şi-ar pune sistemul medical la punct. 

 

 


 


 


 


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici