Comisia de Disciplină a amânat cazul FC Argeş şi dosarul Valiza

Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a amânat judecarea cazului FC Argeş pentru data de 1 iulie şi pe cea a dosarului "Valiza" pentru data de 8 iulie, a anunţat vicepreşedintele comisiei, Adrian Neguţ.

16 afișări
Imaginea articolului Comisia de Disciplină a amânat cazul FC Argeş şi dosarul Valiza

Comisia de Disciplină a amânat cazul FC Argeş şi dosarul Valiza

"În urma rechizitoriului Parchetului în cazul Valiza, s-a solicitat Comisiei de Disciplină o serie de măsuri disciplinare. Există o sesizare a Federaţiei Române de Fotbal faţă de persoanele din fotbal implicate în acest caz, care nu au fost anchetate până acum. Aceste persoane au fost citate de către Comisia de Disciplină. Termenul a fost stabilit la data de 8 iulie, pentru a se îndeplini procedura de citare a acestor persoane, nu numai la club, pentru că sunt unele persoane care nu au legătură cu clubul Steaua, dar şi la domiciliu. Până acum, doar două persoane din fotbal au fost audiate în acest dosar: Ioan Horoba şi Adrian Mititelu", a declarat Neguţ

Referitor la cazul FC Argeş, Neguţ a spus că există o sesizare formulată de FRF, prin care se solicită cercetări din partea Comisiei de Disciplină: "În acest caz, noi trebuie să facem distincţia clară între corupţie şi abaterea disciplinară, aşa cum este ea reglementată în regulamentele şi statutele fotbalului românesc. Termenul a fost stabilit pentru data de 1 iulie. Până atunci, Comisia va trimite o adresă către DNA Piteşti, pentru a ni se comunica stadiul cercetărilor şi dacă au fost trimise în instanţă persoanele anchetate. Această adresă este necesară pentru că, până acum, DNA nu ne-a trimis decât ordonanţe prin care se arată că s-a început urmărirea penală a unor persoane".

Neguţ a explicat că sunt necesare citaţii emise atât către clubul FC Argeş, cât şi către Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul FRF.

"Am stabilit citarea clubului FC Argeş, de la care solicităm să ni se precizeze care dintre persoanele anchetate de DNA au calitate oficială în cadrul clubului, pentru că sunt şi alte persoane implicate, angajate la firma domnului Penescu. Astăzi, am citat toate persoanele din ordonanţele DNA. Astfel, i-am citat, la club, pe domnii Penescu, Libertatu, Mincă, Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin. La sediul CCA, i-am citat pe Gheorghe Constantin, Bogaciu, Corpodean, Savaniu şi Lică. Toţi aceştia ar fi putut săvârşi abateri disciplinare", a mai spus Neguţ.

Vicepreşedintele Comisiei de Disciplină a adăugat că a fost trimisă şi o adresă către FRF, prin care se solicită acestui for menţionarea persoanelor ce trebuie cercetate.

Comsia de Disciplină a mai amânat pentru data de 1 iulie şi alte cazuri: litigiul dintre CFR Cluj şi Gheorghe Bosânceanu, incidentele de la partida FC Argeş - Dinamo, litigiul dintre FRF şi Adrian Mititelu, incidentele de la partida Universitatea Craiova - FC Vaslui şi litigiul dintre FC Dinamo şi Marin Condescu.

Tot pentru data de 1 iulie au fost amânate ratificarea sancţiunilor cerute de către clubul FC Steaua pentru jucătorii Dayro Moreno şi Ricardo Pedriel, precum şi a pedepsei cerute de către clubul FC Rapid pentru fotbalistul Vladimir Bozovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici